úterý 20. srpna 2024

SILENT MASS - The Great Chaos (Mourning Sun Records)

 


Na SILENT MASS jsem poprvé narazil na charitativní kompilaci kalifornského labelu Dune Altar, aniž bych věděl, že jde o SILENT MASS. Jeho duše Ammo Bankoff zde zastupovala jak svou někdejší kapelu Brass Box, tak sebe samu v sólové verzi AMMO, a to s předělávkou skladby Total Recall (LP Heads and Hearts, 2/1985 Statik Records) od londýnských The Sound. Šlo totiž o snahu rozšířit povědomí o problémech duševního zdraví a právě tragická smrt frotmana těchto nedoceněných post-punkerů Adriana Borlanda se stala inspirací pro vznik spolupráce mezi značkou Dune Altar a neziskovou organizací Painted Brain.
Po vydání této skvělé kompilace (Do You Feel That Way Too? A Tribute to Adrian Borland & The Sound - 7/2020) AMMO opustila Los Angeles a společně s Robertem Duncanem (kyt) a Alexem Posellem (bicí) založila v New Yorku kapelu, kterou teprve loni přejmenovala na SILENT MASS. Její první singl Rose + Crown (6/2021) doplňovala zmiňovaná coververze Total Recall a na následujícím A Cold War City (12/2021) se už podíleli všichni tři členové souboru, které ještě v červnu, tedy v době realizace debutového alba The Great Chaos, doprovázel baskytarista Kevin LoBiondo
Ve své tvorbě SILENT MASS kombinují osmdesátkové "stíny" (post-punk, ethereal darkwave, shoegaze, ..) se žhavou současností (Chelsea Wolfe, ..) a pravděpodobně hodlají tuhle krásnou nahrávku vydat i na fyzických nosičích. Pokud můžete, podpořte prozatím jen digitální The Great Chaos (Mourning Sun Records) a některé z jejich živých vystoupení s novou baskytaristkou. Odměnou vám bude výprava do hlubin melancholie a na okraj vašeho vlastního vědomí.

 

01. Rose + Crown (03:58)
02. Black Wing (05:14)
03. Land of Heart's Desire (04:20)
04. The Great Chaos (04:42)
05. Pale Shade (05:03)
06. Nest of Flowers (04:39)
07. A Cold War City (04:42)
08. Illusions of Sorrow (04:38)
 
 

Žádné komentáře: