čtvrtek 12. listopadu 2009

Cold Cave – Love Comes Close (Matador Records)



Ten kdo si básníka a spisovatele Wesleye Eisolda (Heartworm Press) vybavuje po hudební stránce pouze co by zpěváka hardcorových American Nightmare, Some Girls, Give Up the Ghost a jim podobných, po vyslovení dvouročních Cold Cave pravděpodobně vystalagmituje. Společně s noisařem (mikrofon, zesilovač), majitelem labelu Hospital Productions a zde také hráčem na syntíky Prurientem (Ian Dominick Fernow), kterého po personálních změnách v únoru ještě doplnila multiinstrumentalistka Caralee McElroy (Xiu Xiu, Xiu Xiu Larsen) a dnes už bývalá kytaristka a filmařka Sarah Lipstate alias Noveller (No Fun Productions), se tento dravec s řadou nových možností rozlétl do chladné a temné post-industriální krajiny, připomínající synth-popovou dekádu v čele s „Curtisovo“ New Order vs. (třeba) Fever Ray.
Čekání na kořist však v nekonečném kroužení jakoby Cold Cave utahovalo (v dobrém) hudebně-časovou smyčku zmapovanou sběračem Cremations a především velice pozoruhodným debutem Love Comes Close (Heartworm Press), jehož reedici aktuálně podporují Matador Records.
Tanečně uhrančivé a zároveň zábavně smutné. Filadelfsko-newyorské hitovky, na vinylu doplněné (3x !!!) MPEG4 kódem a navíc trojicí bonusových skladeb částečně zastupujících Death Comes Close EP, dostanou nejen chladné a opuštěné duše před zrcadlem.

01. Cebe And Me
02. Love Comes Close
03. Life Magazíne
04. The Laurels Of Erotomania
05. Heaven Was Full
06. The Trees Grew Emotions And Died
07. Hello Rats
08. Youth And Lust
09. I.C.D.K.

Bonus:
10. Double Lives in Single Beds
11. Theme From Tomorrowland
12. Town Crier


1 komentář:

Jakob řekl(a)...

Pěkný. Hele a nevíš kdo je ten třetí potetovaný týpek v tom videu? Je mi strašně povědomej, ale nějak si ho teď nedokážu zařadit.