úterý 8. prosince 2009

BIG A Little a / Svarte Greiner v Praze!!!

O nadcházejícím víkendu proběhne v Praze dvojice hudebně experimentálních večerů, jejichž dramaturgie se chopila dvojice nezávislých sdružení A.M. 180 Collective a Letmo Productions.

Po „úvodní“ vernisáži výstavy TIMOKA GOLEM (Utopia Club 17.00) pozvou první jmenovaní na strahovskou Sedmičku, kde v tuzemské premiéře zahrají brooklynští BiG A LiTTLe a, nebo-li Aron Wahl, John Atkinson, Nadav Havusha a Josh Bonati ze studia Bonati Mastering. Začátek je ohlášen na 20. hodinu (plus Table) a kromě skladeb z výborného debutu gAame (Deleted Art) přiblíží tito noise-badatelští šamani, působící na tamní scéně už zhruba sedm let, i novinky z aktuálního 12“ EP Glossy (Glow Wreath / Mossy).
TIP č.1 za 250 kč.



Za odvrácenou stranu Aa lze považovat nedělní výlet do ambientem vyklidněnějších sfér starších filmů, kam návštěvníky NoDu (Roxy) ve stejný čas znovu zavede norský umělec Erik K. Skodvin alias Svarte Greiner, jehož abstraktní temnoty sekundovaly mj. i koncertům Fever Ray. Kromě této široce mediální podpory nelze nepřipomenout také letošní znamenité album Kappe (Type Records), v Richmondu s Jonathanem Leem (Anduin) natočený 7“ Black River (SMTG Records) a vytvoření hudby pro taneční představení Thief – After (Ina Christel Johannessen), jehož spoluautorem je také Tommy Jansen (Elegi). V Praze Erika tentokrát doprovodí „stájová“ Miasmah hvězda Rafael Anton Irisarri (The Sight Below) a elektro-akustický ansámbl Opuka (Diezweim) ze Zlína.
TIP č.2 opět 250 kč.

Žádné komentáře: