úterý 15. prosince 2009

Esben and The Witch – Lucia, At The Precipice / They Use Smiles To Bury You (Too Pure Singles)



Po letos celkem přesně mířených The XX se v hledáčku LP 2010 usadila strašidelná pohádka dánského původu Esben and The Witch, kterou do své sbírky The Pink Fairy Book zahrnul už v roce 1897 skotský literát Endrew Lang. Ač v aktuální verzi z původního tuctu bratrů zbylo pouze brightonské trio Daniel Copeman (kyt, el.), Thomas Fischer (kyt, synt.) a šarmatní Rachel Davies (zp, bicí), klaustrofobně romantické prostředí „čtenář“ rozhodně neopustí. A navíc, pokud miluje kytarový chlad, zvonkohru a synth-pop(st)-rock ala Siouxie & The TripHop, zabere hned v úvodních řádcích znamenitého free EP 33.
Společná vystoupení s Deerhunter, The XX, coververze Confide in Me (Kylie Minogue) a úspěšný set na End of the Road Festivalu, stojícím mj. za zítřejším zahájením (Cargo, Londýn) prvního samostatného UK turné EATW, přimělo leedský label Dance To The Radio (Joy Division – Transmission) k zařazení jejich skladby Skeleton Swoon vedle Chickenhawk, Olfar a Airship na třetí sérii 4x12“ Volume 3.
Zatím posledním a pro budoucnost Esben and The Witch asi nejdůležitějším krokem je na 8. února naplánované vydání debutového 7“ Lucia, At The Precipice / They Use Smiles To Bury You (500 ks), ručně očíslovaného londýnskými Too Pure Singles. Tak tady je to jasný - rok 2010 bude patřit Esben and The Witch!



Žádné komentáře: