pondělí 7. června 2010

Please The Trees – 05.06.2010 Traveller’s Hostel, Český Krumlov (live)



Please The Trees na to jdou do lesa. Na právě probíhající tuzemské turné, propagující druhé album Inlakesh (Absent Hour Records), si krátce před jeho vydáním odletěli otestovat svůj nový repertoár na americký kontinent. Zde za spoluúčasti kapel jako Conductive Aliance, Akron/Family, Vetiver, či Warpaint odehráli v průběhu března jedenáct koncertů, zahrnujících i vyhlášený multižánrový festival South by Southwest (SXSW) v Austinu, dříve již prověřený např. kapelou Už jsme doma.
Sobotní výlet do mystického prostředí Českého Krumlova se tak pro mnohé z návštěvníků mohl stát ideální možností, jak co nejsnadněji přimout odchylku od hitově cíleného předchůdce Lion Prayer (2007). Ač nejedna recenze omezila osmiskladbovou novinku rozvadovským přechodem, skutečná a v případě Inlakesh i osobitější poselství Please The Trees mohou rovnou bez problémů procházet odbavací halou ruzyňského letiště. Taky proč se zdržovat, že?
Krátce po deváté načechrala sporadicky zaplněný prostor ležérně obsluhovaného hostelu (pozor! bar nemilosrdně otevírá až ve 20.30!) dvojice doposud nevydaných novinek. Zvláštní úvod, ne-li přechod do intimnější přirozenosti neo-čtveřice Kadlec (kyt.) - Syrný (bas.) – Koukal (bicí) – Havelka (kyt, zp.). Zvláště první a poslední jmenovaní strhávali svým po stolech gradujícím výkonem i náhodné návštěvníky Krumlova, čímž starodávný objekt ze 13. století v polovině vystoupení téměř vyprodali. Skvělé atmosféře dominovala spontánní syrovost přirozené produkce, a to jak charakteristické pro Inlakesh, tak pro upraveného lvíčka a i třetí neznámou Hell On Earth v závěru základní části. Na první, pravděpodobně připravený přídavek navázal sólovým projevem samotný „selFbrush“ (Be Still) a do nekonečna vytleskávaný závěr patřil té, která celý ten tajemný kruh odstínila. V THČK PTT překonali sebe samé.


01. Six In Ones A Year
02. New Heart
03. Ear Heart
04. Wrong Along
05. Easy Ride
06. Veil Of An Echo
07. I’ll Share With Everyone Not Lucky Like Me
08. It’s Not Me
09. Red Sky
10. Hell On Earth
11. Next Song
--
12. In The New Light
13. I’m Affraid Of You
--
14. Be Still
--
15. Six In Ones A Year

Žádné komentáře: