pátek 25. června 2010

Islet – Celebrante This Place (Shape Records / Turnstile)



Nesdílet v současné době s „přáteli“ nepostradatelných socek (sociálních sítí) nejaktuálnější informace z oblasti soukromého života, může řadě jejich kamarádů připadat minimálně podezřelé. Proto se Andrew Dubber s Benem Wolkerem domluvili a velšskému sdružení psychedelických noise-„rockerů“ Islet malinko do NetWorldu dopomohli. Takže to co před dvěma lety bylo ještě velkým tabu, nyní slídilské pudy mnoha nadrženců alespoň částečně uspokojilo. Prostřednictvím jejich práce se tak dočteme o bývalé člence The Victorian English Gentlemens Club Emmě Daman (zp, bicí, bas.), Alexu Williamsovi (kl, bas.) z Frederic Stanley Star a sourozencích Johnu (zp, kyt, bicí) a Marku (kl, kyt, bicí,...) Thomasových, udržujících jak trio Attack + Defend, tak label Shape Records a Shape Functions, díky kterým v Cardiffu nedávno zahráli i Ganglians. Předpokládám že ne v ostudně poloprázdném sále jako tomu bylo v pondělí na strahovské Sedmičce.
Osmadvacetiminutový 12“ Celebrante This Place je jejich první oficiální nahrávkou, kterou navíc podporuje tamní vydavatelství Turnstil, známé především spoluprací s Girls a Swanton Bombs. Po strhujících vystoupeních s Frankie and the Heartstrings a Los Campesinos!, odlišujících se se svou destruktivní divokostí od jinak výtečného debutu, čeká Islet na přelomu září a října VELKÉ britské turné, předznamenané významnými Latitude, Truck a Green Man festivaly.
Miniprofil, resp. prezentaci The Isness včetně skladeb Jasmine a Sing for Home, lze v letákové akci sehnat v balíčcích o hmotnosti 10.1 MB a Dam Mantle dub remix skladby Jasmine berte jako upoutávku na letošní Creepy Teepee, kde v režii A.M. 180 Collective vystoupí podobně podivné ostůvky svébytné tvorby, jako jsou vynikající ISLET.

A)
We Shall Visit
Iris
One Of These Worlds

B)
Jasmine
Holly
Rowan

Islet "We Shall Visit" from Ewan Jones Morris on Vimeo.

1 komentář:

Jürgen DDR řekl(a)...

Wimmy EP vyjde 11.10.2010 - opět na značce Turnstile.