úterý 24. srpna 2010

Django Django (Shadazz / Banjour Branch)

Ještě než k nám vtrhly první sound systémy, hrával v okolí Edinburghu jistý Dave Maclean (bicí). Během tamních studií poznal Tomyho Grace (kl.) s Vinnym Neffem (zp, kyt.) a přes známé známých také Jimmiho Dixona (bas.) z Leedsu. Po přesunu do Londýna začal s Vinnym spolupracovat na prvních skladbách, zaznamenaných pouze na čtyřskladbovém demu a o dva roky později, tedy v srpnu 2008, uvedl před publikum kompletní Django Django.
První oficiální nahrávkou se stal remix Morning Tide pro losangelské The Little Ones, vydavatelství Rough Trade k albu Papercuts – You Can Have What You Want přibalilo upravenou Future Primitive, po které už konečně následoval vynikající debutový singl Storm / Love’s Dart (06/2009), podpořený glasgovskou značkou Shadazz.

Letošní březen připomenul Corbucciho fenomenální spaghetti-western další 7“ peckou WOR / Skies Over Cairo (Banjour Branch), opět lehce předznamenanou Travisovým labelem, jeho kompilací Counter Culture 09 a oblíbenou Storm. V těchto dnech DJ Ango DJ Ango započali práce na celém albu, ze kterého již nyní přislíbili několik remixových dárečků pod vánoční stromeček. Pokud jim energie psychedelického popu vydrží i nadále, dočkáme se v březnu určitě velikého překvapení. Zatím si můžeme jen cvičně zopakovat první lekce jejich starších spolužáků z The Beta Band.



Žádné komentáře: