neděle 24. října 2010

No Age, Abe Vigoda, The Pharmacy – 23.10.2010 MeetFactory Praha (naživo)


Abe Vigoda


The Pharmacy


Včerejší třetí narozeniny si pražský spolek Bohemian Like You (Health, Why?, The XX, ...) oslavil na naše víceméně konzervativní poměry vyjímečně. V rámci společného evropského turné představil v tuzemské premiéře čelní představitele losangelského klubu na 247 S Main Street No Age a Abe Vigoda, které v MeetFactory při cestě do Berlína protnula seattlovská lajna beatlesáků The Pharmacy. Ač čtveřice do vyhrazené třičvrtěhodiny přimíchávala řadu psychaktivních prvků, prvního svlečeného trička se zhruba dvě stovky platících dočkali až v naprostém závěru.
To následující Abe Vigoda, zdárně podlézající elektronice na měsíc starém albu Crush (Bella Union), byla jiná погода, pardon, pohoda. Směs původní syrovosti a tanečních hitů rozšířila „kotel“ o dalších pět polonahých a prozatím dvě oblečené slečny – napětí stoupá. Ještě že ti dnešní pogující nepamatují ty naše okované a až na horu zavázané. Inu, jiná doba, naštěstí šetřící kosti holení.
Po druhé vyučující přišlo to, nač většina do původně železničářsky-industriálního prostoru přišla.
No Age. Dvojice, připomínající z dálky Davida „Lucie“ Kollera (Dean Allen Spunt) a některého z punk-rockových kytaristů zašlé éry CBGB (Randy Randall-PPM) byla ... Oproti jejich dva roky starému vystoupení civilizovanější, ale ve srovnání s jejich zvukově uspořádanou aktuální bombou Everything In Between (Sub Pop Records) až příliš tradiční. S pomocí elektronických efektů poručíka Columba (Facundo „Kundo“ Bermudez) získalo audio-vizuální vystoupení, navštívené Former Ghosts (9.11. LP New Love, 10.11. Matrix Pha) plastičtějších obrysů a u pódia už dokázal skákat skoro každý. Jen škoda, že ty holky se nějak držely pozadu. Škoda. Jinak No Age hodinovému setu ohraničeném skladbami Life Prowler a čtvrtým přídavkem Everybody's Down dávám 8/10 a jako doporučení jejich nádherné provedení třicetistránkového 12“ Everything In Between, nabízeného na místě za velice příjatelných 350 kč. Ostatně jako třístovkové vstupné - Vše nej BLY!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Chtělo by to více fotek! Akce byla fakt brutální.

Jürgen DDR řekl(a)...

určitě budou na http://www.freemusic.cz/
díky