středa 6. února 2008

Maximum Black Festival Tour 2008


O tom, že tvrzení:“ Pro dobrotu na žebrotu“ platí i opačně, se přesvědčil devětadvacetiletý Michael James Owen Pallett-Plowright, jehož skladbu This Is The Song Of Win & Regine z alba Has A Good Home (2005 Tomlab) i přes nesouhlas použila jedna reklamka. Ač se tento drobný týpek nezdá, rozhodl se bojovat a tak se z jeho vítězství mohou radovat všichni příznivci přitažlivé alternativní hudby. Owen, jinak také vystupujícího jako Final Fantasy (neplést s německým tanečním duem) a jeho přátelé (Patrick Borjal a Susanne Herrndorf) se nakonec s agenturou Vienna Public Utility Company dohodli na kompromisu, že si písničku zatím mohou „nechat“, ale na vlastní náklady uhradí Maximum Black Festival 2008, který proběhne ve Vídni (28.2.), Londýně (29.2.) a Berlíně (2.3.2008).

A kdo si kromě Final Fantasy (doporučuji - viděl jsem před a pak i s Arcade Fire ve Flexu) na festivalu zahraje? Za necelých 30 € (!!!!!!!!!) to budou Deerhoof (Vídeň, Berlín), Dirty Projectors, Six Organs Of Admittance, Frog Eyes, Max Tundra (Berlín) a duo Alexander Tucker & Stephen O'Malley ze Sunn O))) (Londýn).

Tak co uděláme? Vídeň, nebo Tunng v Akropoli?

P.S. Nevím jak to má Owen domluvené s ambientně-jazzovou partičkou Bohren & The Club Of Gore, ale název Maximum Black najdete na jejich šest let starém albu Black Earth (Wonder / Ipecal Recordings).

Žádné komentáře: