sobota 10. dubna 2010

Factory Floor – Untitled (Blast First Petite)



Schizofrenické FF (ne FF) ocení asi každý, kdo nehledá monotónní překvapení, poslouchá FACT magazin a třeba i Micron Sixty Three. Kapela, která vznikla díky uprchlé dvojici Mark Harris (kyt, synt, zp.) a Gabriel Gurnsey (bicí, samply, zp.) ještě dříve než si jejich původní soubor stačil před čtyřmi lety vybral název, dokazuje určitý stupeň té správné lability.
Prvního singlu (7“, 500 ks) Bipolar / You Were Always Wrong (Outside Sound, 4/2008) se Factory Floor dočkali až s příchodem baskytaristy Dominica Buttlera (dnes elektronika), následovaného týž rok už „pouze“ znamenitým 12“ Planning Application (500 ks, One of One Recordings) a odchodem posledního ze zakládajících členů – Markem Harrisem. Pětiskladbové EP (Taxidermist / Post Is Here / Francis, Francis / Felt Suit / I Was Always Wrong) produkovala majitelka zmíněných 1/1 a 1/3 Electricity In Our Homes Bonnie (K) Carr a jako nová členka zde poprvé vystoupila Nikki Colk (kyt, zp.) alias Nik „Nic“ Void z Universal Orders a dnes již polozapomenutých KaitO, zastoupených dále díky Owenu Turnerovi i na aktualním 10“ Untitled.
Dvoutisícová edice průhledných nosičů z minulého týdne nabízí novinky A Wooden Box a Lyin‘, které se mj. v brzké době dočkají také svých remixových verzí (12“) a dvojici skladeb, doprovázejících loňskou (video)instalaci Solid Sound v londýnské 23 Redchurch Street.
Tuto vynikající tanečně-industriální post-punkovou exhibici dopňuje navíc ještě DVD, smažící závěrečnou klipovou trilogii (3‘+3‘+4‘) 16-16-9-20-1-1-14-9-7 celkem šestkrát, což dělá ...
Jak říkám – ArTrio pošuků, chystajících se právě na společné britské koncerty s Liars a Fuck Buttons, kteří naštěstí od těch „našich“ lhářů k nám přijedou už 3. (Praha) a 4. května (Brno).

Untitled EP
A Wooden Box [8.22]
Solid Sound [12: 33]
Lyin' [4:57]
16-16-9-20-1-1-14-9-7 [9:49]

Žádné komentáře: