pondělí 28. února 2011

MARA5 / :4: - Incantation I (Pale Noir Records)



Včera v noci "primou" odvysílané drama na motivy hry Arthura Millera Čarodějky ze Salemu (The Crucible, N. Hytner), dnes ve stejném čase na "dvojce" gratulace Otakaru Vávrovi snímkem Kladivo na čarodějnice a k tomu novinka Pale Noir Records. Labelu, který teprve na začátku roku uvedla jeho stvořitelka Nicol Wilson svým vlastním projektem M▲R▲5 (EP Violet Dreams), dělícím se zároveň i o první část pětidílné cd série s tajemným elektro-lepičem :4: (Channel 4Four), viděným pod billboardy už někdy na sklonku minulého století. Úvodní madisonské zaklínadlo vyšlo v nákladu padesáti kusů a kromě fascinujících zvukových koláží jej doprovází černá zapečetěná obálka s tajemnou kartou a přísným vosk(s)ovým pohledem, dost dobře tématicky korespondujícím se zmiňovanou "prima dvojkou". Pale Noir si v budoucnu určitě ohlídejte!

M▲R▲5 - Fünf Sec (05:52)
M▲R▲5 - Circle (03:21)
M▲R▲5 - Ashes To Bones (04:13)

:4: - Ritual Of The Seedmaster (01:40)
:4: - Seedmaster Cycle 2:Seduce (03:08)
:4: - Seedmaster Cycle 3: Reflection (04:39)

pátek 25. února 2011

Sarry – Roshara (Reverb Worship)



Dalším skvostným přírůstekem pro temně ambientní drone scénu se od minulého týdne může pochlubit Roger Linney z anglických Reverb Worship. Pod číslo 143 zařadil do svého maidenheadského katalogu novinku dvojice Sarry, které nepočítáme-li loňský cd-r věnovaný Noise May-Day (Namba Bears) je po na japonské značce Gyuune Cassette (Zasshoku) vydaných φ (12/2008) a ψ (7/2009) teprve třetím titulem tohoto hypnotického tělesa z Osaky. Nahrávka založená na „kontrastu“ křišťálově čistého ženského vokálu (Fujiyuky) a strašidelně melodických kouzel (821) vyšla v padesátikusové cd edici a sedmiletou Sarry představila na jejím dosavadním vrcholu. Navíc balení obsahuje ručně malovanou záložku, která může dokonale doplnit Murakamiho román Norské dřevo (Noruwei no mori). Filmovému zpracování (Tran Anh Hunga) se ale raději vyhněte.

1. Roshara (03:10)
2. Seika (17:02)
3. Naraka (20:07)

čtvrtek 24. února 2011

Anděl 2010 – XX ročník



To že se naše tuzemská populární hudba stále plazí v sračkách normalizačních let, musel díky včerejšímu předávání „významných“ hudebních cen Anděl 2010 (část 1, část 2) pochopit snad už úplně každý. Ač k výsledným pracím cenami obdařených umělců nemám s ohledem na jejich naprosto svobodnou tvorbu spojenou s individuálním (ne)vkusem, (ne)vtipem a třeba ještě (ne)talentem „téměř“ žádných výhrad, děsí mě slovo AKADEMICI. Dle informací uvedených na „andělských“ oficiálních stránkách jde údajně o pečlivě vybrané odborníky, kteří se pohybují v hudební sféře dlouhou řadu let a sledují vývoj muziky a tvorbu interpretů a kapel u nás – tzv. AKADEMIE POPULÁRNÍ HUDBY. Jak ale můžou takové kapacity vyhlásit skupinou a albem roku (předpokládám že ironické) Vojtíškovo sdružení Nightwork (Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa) NECHÁPU!!! Možná že to přiměřeně ke svému věku už nechápou ani oni sami - černí andělé.

úterý 22. února 2011

HAHA – City Ghosts EP (Cultus Vibes)



HAHA je elektro-fantazie z Vancouveru, City Ghosts EP její první důkaz a Greg Atkinson autor celé této skvostné výpravy. Za podpory od února rozjetého free-net-labelu Cultus Vibes tak následovala Together / Something tamního projektu Teen Daze, vedeného Ryanem Foltzem. Ano tím, co Gregovi nabídl post bubeníka, točí vyhlášené Arcade Sound Ltd. a právě i zmiňované Cultus Vibes, jejichž dalším přírůstkem bude EP Ukrainian Pearl projektu člena Oh No! Yoko Liama Hamiltona DES A BODA. Znamenitá kombinace a důkaz toho, že heslo Pomáhat a chránit skutečně funguje. Alespoň v Kanadě.

01. City Ghosts 6:26
02. Baie Du Doré 5:59
03. City Ghosts (Teen Daze Remix) 4:23

Ponytail from DES A BODA on Vimeo.

Moby – Be The One EP / Destroyed LP (Mute Records)



Moby je prezident! - kdosi kdesi vykřikl během jeho tuzemské premiéry v Pyramidě na Výstavišti. Tehdy před sedmnácti lety vedle Mirandy Sex Garden a Inspiral Carpets (kde jako bedňák začínal i sám velký vezír Noel Gallager z Oasis) určitě ano, ale po vrcholném díle Play (1999) směřoval spíše za reklamní podpory do oblastní politiky. Ale kdo by dnes tyto skvělé mediální provize odmítal, že?
Minulý týden Richard Melville Hall prostřednictvím volně dostupného EP Be The One / Sevastopol / Victoria Lucas upozornil na desáté studiové album nazvané Destroyed, které z jeho Little Idiot (Mute) světnice vyrazí 16. května. Jen ten název Destroyed ... napadl ho na letišti, v pase má uvedeno 11. září jako datum svého narození a vyjde deset let po manhattanských událostech. No, uslyšíme.

Destroyed (16.05.2011)
01. The Broken Places
02. Be The One
03. Sevastopol
04. The Low Hum
05. Rockets
06. The Day
07. The Right Thing
08. After
09. Victoria Lucas
10. Blue Moon
11. Lie Down In Darkness
12. Stella Maris
13. The Violent Bear It Away
14. Lacrimae
15. When You Are Old





neděle 20. února 2011

Milan Cais – Pod kůží (3.2. – 20.3. 2011 AJG Č. Budějovice)



Dva týdny po zahájení autorské výstavy se ve čtvrtek na pozvání kurátora Martina Vaňka vrátil do Wortnerova domu výtvarník Milan Cais, aby zde detailně představil aktuální projekt Pod kůží (OGV Jihlava). Během komentované prohlídky více jak tří desítek uměleckých děl (objekty, instalace, sochy, obrazy) vzájemně propojených převážně RETROspektivní náladou z let 1997-2010, odhalil skrz obří MC i své recyklované teenagerské období, okysličené na straně druhé zavěšenými „demo“ pocity z na červen chystané novinky domovských Tata Bojs. O tom jak takové Kazety vypadají v konfrontaci se skutečným a stále ne nedůležitým médiem vám v případě GHXST (Clan Destine Records) a §ђ∆zzvl∆ / S†U (Shazzula + Uspudo) splitu (Desire Records) nástíní výše uvedená fotografie.
Návštěvu českobudějovické AJG, jejíž prostor je v neděli stejně jako na Hluboké volně přístupný, vřele doporučuji skrz Fitter Happier (OK Computer) Nemocné sochy také všem Radiohead fanouškům. Na MC/MC si čas rozhodně udělejte!

pátek 18. února 2011

Radiohead – The King Of Limbs (Hostess Entertainment Unlimited / Ticker Tape / XL Recordigs)



Když před více jak třemi roky Radiohead poskytli sedmé studiové album In Rainbows zdarma, resp. za volitelnou cenu, mluvilo se téměř o hudební revoluci. Opomeneme-li řadu interpretů kráčejících ve stejné stopě ještě před touto událostí, tak to byli právě Radiohead, kteří mamutím koncernům ukázali záda, či minimálně tuto oblast řádně šokovali. V pondělí na svých oficiálních stránkách zveřejnili informace o zítra vycházející novince The King Of Limbs, kterou podobně jako v případě předchozího titulu si lze předobjednávat v několika verzích. Tou nejlevnější je cesta digitální (mp3 €7.00, wav €11.00 ), střední třídu prezentuje cd (28.3.) a pro nostalgické sběratele se lisuje snad („opět“) první „novinová“ edice vinylů. Půjde o speciální balení s downloadem (mp3 €36.00, wav €39.00) obsahující 2x10“, cd, ilustrované archy atp. a plastický ekologický obal. Předpokládaný datum expedice je stanoven na 9. května a navíc jeden šťastlivec získá podepsaný dvouskladbový 12“. A protože v rámci distribucí Radiohead stále rádi překvapují, Godrichův kouzelně najazzlý výsledek si nejen jejich fanoušci, ale i všichni mimo hlavní proudy stojící „postavičky“ mohou stahovat již od dnešního rána. Na Yorkeho spolupráci s Four Tet a Burial 12" Ego / Mirror (300ks, Text Records) si (pravděpodobně beznadějně) musíme počkat až do 21. března. Krása aAaaoOoOO - OK RADIOHEAD !!!!/!!!!

01. Bloom (5.14)
02. Morning Mr. Magie (4:40)
03. Little By Little (4:27)
04. Feral (3:12)
05. Lotus Flower (5:00)
06. Codex (4:46)
07. Give Up The Ghost (4:50)
08. Separátor (5:20)

Chelsea Wolfe – The Grime and the Glow (Pendu Sound Recordings)



Tento týden přinesl kromě jiných i dvě naprosto skvělá a vzájemně dosti blízká alba. Originál PJ Harvey představil novinku Let England Shake (Island Records) a jeho temný experimentální stín Chelsea Wolfe konečně vinylovou verzi (500 ks) vánoční premiéry u Pendu Sound Recordings nazvanou The Grime and the Glow. Zatímco anglické interpretce se díky předchozím sedmi titulům dostalo prostoru i v našich médiích, tak stejně jako poměrně nové jméno usazené nyní se svým přitelem a spoluhráčem Benem Chisholmem v Los Angeles, stále na své tuzemské premiéry čekají. Pokud bych si však měl vsadit, křížkuji Čechovu Chelsea (EU Tour 2009).
První hudební pokusy této dvaadvacetileté performerky sice sahají až pod školní lavice (It's My Party od Lesley Gore ), ale k titulu songwriterka "dospěla" až s vystoupením v rodném Sacramentu, po němž o rok později natočila téměř přehlížené cd Mistake In Parting (2006 Are You Alive Records). Pomalu ale jistě stoupající úspěchy přiměli ke spolupráci mj. White Horse, příští týden s albem Bellow debutující Sister Crayon (Manimal Vinyl), či chicagské Jeune Été Records (Soundtrack VHS/Gold, 30 cd) s navazující digitální II. Jistý zlom přišel na sklonku minulého roku, kdy diskuze o "black-metalové" folkařce doprovázené od září kapelou The Death (Kevin Dockter - kyt., Addison Quarles – bas, Drew Wolker - bicí) začaly Chelsea Wolfe vynášet až někam do pekel, což potvrdilo i zvýšené stahování jejího čarodějnického lekTvaru Apocalypse. Aktuální melancholicky kontrastní třičtvrtěhodinový opus The Grime and the Glow může díky osmistopému 488 Tascam základu a asi nepříliš nákladné produkci některé nepřátele "záměrně" kvalitu snižujících nahrávek odradit, ale o samotném talentu a pracovitosti Chelsea Wolfe není pochyb. Jak již lehce naznačila fotka Jessylan Wakefield na obalu rozostřeného LP a první ukázka z chystané novinky Russian Karaoke, další mrazivý obraz půvabně temné černo-závojářky na nás pravděpodobně odrazí hladinu Zola Jesus. Skvělý "debut"!!!

A1. Advice & Vices
A2. Cousins Of The Antichrist
A3. Moses
A4. Deep Talks
A5. Fang
A6. Benjamin

B1. The Whys
B2. Noorus
B3. Halfsleeper
B4. Bounce House Demons
B5. Widow

Bonusové skladby volně dostupné při vinylové objednávce, nebo placené v mp3 verzi TGATG.
01. Advice & Vices
02. Gene Wilder
03. Move
04. You Are My Sunshine

Advice & Vices

ADVICE & VICES from WOLVEN on Vimeo.

úterý 15. února 2011

Esben and the Witch – Violet Cries (Matador Records)

Kdo si počkal ten se dočkal a kdo se dočkal ten si počkal. Nač? Než si debut Violet Cries v jeho mysli sedl. Našlápnutou hit-stopu Esben and the Witch totiž aktuální album po dlouhých očekáváních nenávratně zahladilo. Nejedná se o nahrávku dobývající naše-vaše city na první poslech jako třeba v případě Fever Ray, ale o trpělivá hledání jemných nadpozemských útvarů, která pravděpodobně skrz tento „nedostatek“ neproniknou do tuzemských rotací. V případě desetiskladbového pop-truchlení štít proti povinně pozitivitou nabitým moderátorům přijímám, ostatním vřele doporučuji navštívit některý z vybraných obchodů. Tam lze pořídit bonusové cd s na albu chybějícím prvním a beznadějně vyprodaným 7" singlem Lucia, At The Precipice / They Use Smilek To Bury You (Too Pure Singles), předcházejícímu říjnovou 12“ premiéru u Matador Records Marching Song / Done Because We Are Too Menny / Souvenirs.



Bonus cd (EU)
01. Lucia, At The Precipice
02. They Use Smilek To Bury You
03. Skeleton Swoon (kompilace Dance To The Radio)
04. Lucia, At The Precipice (65daysofstatic remix)

Bonus cd (JP)
1. Lucia, at the Precipice (65daysofstatic remix)
2. Skeleton Swoon (Worried About Satan Remix)
3. Marching Song
4. Eumendies (Mogwai Remix)

neděle 13. února 2011

Design A Wave – Live On Your Yard (ALTER)



Live On Your Yard je název prvního EP Toma Hirsta, které po řadě DIY kazet a cd-r (Zeigeist Corectional Facility, 2008 Angry Ballerina Records) představilo zlomek jeho více jak desetileté hudební tvorby premiérově na vinylu. Původně experimentální období reflexující soundtrackovou náladu béčkových snímků minulého století vyměnil až na propůjčené jméno Design A Wave (Peter George - Surf Nazis Must Die 1987) za do emociálnějších vrstev vklíněný pop, proslavený především díky skladbě Remedy z předvánoční kompilace Synth Wave (Rough Trade). Live On Your Yard vznikla za spolupráce Mellisy Osborne (synt.) a Willa Saunderse (bas.) v No Recordings Studiu Johna Hannona (kyt. B3), o velice tenkou 12" edici se postaral Berlíňan Rashad Becker (Cluck, Dubplates & Mastering oHG) a jako třetí titul se v 300 exemplářích roztočila na loni Lukem Youngerem z Birds of Delay (Birds of Prey) založeném labelu ALTER.
Určitě vydařená a velice důležitá nahrávka úvodních týdnů tohoto roku!

A1. Remedy (2:38)
A2. After Party (2:20)
A3. Hippasus (4:06)

B3. Iso Bum II (13:22)

Design A Wave - Remedy from des wav on Vimeo.



pátek 11. února 2011

Fergus & Geronimo – Unlearn (Hardly Art)



Texaské duo Fergus & Geronimo vzniklo v době nahrávání druhého alba Foreign Lands (Protagonist Music) dentonských indie rockerů Teenage Cool Kids, jejichž protagonista Andrew Savage (Fergus) oslovil právě Jasona Kellyho (Geronimo) z Wax Museums ke vzájemné spolupráci. Společně pod novou hlavičkou F&G se poprvé představili v létě 2009 na singlu Harder Than It's Ever Been / Last Letter (Woodsist), následovaném Blind Muslim Girl / Powerful Lovin (Tic Tac Totally! Records) a Tell It, In My Ear / Glistening Smilek (Transparent). Přestože teď klucí uřezávaj knoflíky někde po ulicích Brooklynu, adoptivní péče se ujala rodinka až z dalekého Seattlu Hardly Art (™), kde se loni v říjnu narodil další sedmipalec Never Satisfied / Turning Blue (od PacMan). Mnohem macaťější a šťavnatější kousek jménem Unlearn však vyprdli až koncem ledna. Od Zappy až po R.E.M. poděděné geny se sice nezapřou, ale tuhle nostalgii zpestřenou např. o hostující Casey Carpenter (flétna), Monet Robbins (sax.), či vokál Elyse Shrock v titulní a zároveň závěrečné skladbě u mě zatím letos nikdo nepřekonal. Jedenáct kousků, jedenáct hitů. Naprosto dokonalé, omračující. Doufám že se Fergus & Geornimo naplní přání z úvodu této skvostné novinky a brzy v rozšířené sestavě, klidně i s autorem obalu M.A. Germanem, osloví také evropské publikum. Své místo zde rozhodně najdou.
P.S. You still buy cd’s? Yes!

01. Girls With English Accents (2:28)
02. Wanna Know What I Would Do? (3:20)
03. Powerful Lovin' (2:46)
04. Baby Boomer (0:38)/Could You Deliver I (1:08)/Baby Boomer (0:38)
05. Michael Kelly 4:04)
06. Baby Don't You Cry (2:46)
07. Where The Walls Are Made Of Grass (2:36)
08. The World Never Stops (2:27)
09. Forced Aloha (3:17)
10. Could You Deliver II (1:17)
11. Unlearn (2:38)



Cut From A Different Fur - Fergus & Geronimo "Powerful Lovin'" from Yours Truly on Vimeo.

Creepy Teepee (28. - 31.07. 2011 Kutná Hora)

Creepy Teepee prezentující celosvětovou alternativní, indie a experimentální hudební scénu zahajuje zvýhodněný předprodej. Přehlídka současné alternativní hudby se bude konat od 28. do 31. července a publiku se letos představí již potřetí v areálu kutnohorské galerie GASK, která festival organizuje. Dramaturgové festivalu, umělecké sdružení A.M.180, se shodují s progresivním vedením Galerie Středočeského kraje na udržení Creepy Teepee ve smyslu přehlídky, která se vymezuje vůči valné většině tradičních letních hudebních festivalů. Dramaturgie je tak zaměřena na respektované kapely ve světové alternativě a zároveň představuje subžánry, které jsou naprosto nové napříč celosvětovou hudební a vůbec uměleckou scénou.

Creepy Teepee od začátku své existence nepředstavuje běžný komerční hudební festival, jehož hlavním kritériem úspěšnosti bývá návštěvnost, svou roli tu sehrává i edukativní charakter celé akce,“ říká Štěpán Bolf z A.M.180. Jak už návštěvníci vědí z minulých ročníků, organizátoři festivalu příliš nereflektují navyklou hierarchii v dělení kapel na headlinery a hlavní hvězdy, které "natáhnou" diváky a vedle toho jakousi nezbytnou stafáž v podobě ostatních kapel. „Naše publikum je otevřené novým podnětům, je vybíravější a hledá kvalitu. Proto dáváme v hlavním čase na hlavním pódiu prostor také těm kapelám, pro které to může být zcela první zkušenost, ale o jejichž potenciálu jsme coby dramaturgové přesvědčeni – loni to byli například Former Ghosts z USA a záměr vyšel skvěle,“ vysvětluje Štěpán Bolf. Program se letos bude odehrávat kromě nádvoří a zahrady Jezuitské koleje na další a pro festival netradičně vnitřní scéně. Ta vznikne v prostorách refektáře a bude určena akustičtějším a ambientějším projektům. Loni na Creepy Teepee vystoupili například američtí Vivian Girls, Toro Y Moi, Former Ghost, These Are Powers nebo Chris Garneau.

Čtyřdenní vstupenku na Creepy Teepee lze pořídit v předprodeji sítě Ticketportal od 1. února do 30. března za 500 korun + poplatky, od 1. dubna do 31. května za 650 korun + poplatky a od 1. června do 27. července za 800 korun + poplatky. Zvýhodněnými cenami v předprodeji chtějí organizátoři vyjít vstříc návštěvníkům, které zajímá program Creepy Teepee jako celek. V předprodeji se později objeví i vstupenky na jednotlivé dny. Jména prvních účinkujících jsou:

Dream Boat
Foot Village
Fostercare
Jef Barbara
Liars
White Ring (DJ)
Xiu Xiu
atd.

úterý 8. února 2011

Haunted Cassette Tapes - RΛINИIΛЯ (215.18Mhz) / $LØW HE▲D (Lamia Forest)



První zmínky o experimentálním labelu Haunted Cassette Tapes se objevily loni na podzim ve spojení s vydáním Dvojky drone projektu De Tuinen. Limitovaná cd-r (20 ks) edice s downloadem a následující Ewou však tento dle odesílací adresy holandský štítek, vedený tajemnou dvojicí DSG-KK, zastihl ještě v jeho nultém sondclound období. Teprve minulý týden prostřednictvím půlhodinové split kazety nastínil svou anti-digitální budoucnost, nemálo obsahem a stručnými informacemi o interpretech připomínající nyní tak trochu pouze inkasující a nekomunikující americké Disaro. Tyto negativa však Haunted Cassette Tapes naštěstí obcházejí.
Záznamem kratší stranu obsadilo EP 215.18Mhz oaklandského projektu RΛINИIΛЯ, spolupracujícího např. s Tundra Dubs a Pale Noir. Drone elektroniku, která dokonce přečarovala i (s)hit Lady Gaga doprovází v protisměru magnetofonových otáček fascinující noční výprava do mlhavého údolí Lamia Forest od $LØW HE▲D z Tennessee (Chattanooga).
Haunted Cassette Tapes stojí sice teprve na začátku, ale podle již ohlášených nástupců této třicetikusové expedice je čeká minimálně stejný posluchačský zájem, jako o tuzemské chrliče titulů AMDISCS!!!

RΛINИIΛЯ - 215.18Mhz (16')
A1. Intro
A2. Nightmare Revisited
A3. 215.18Mhz
A4. Cthulhu R'lyeh
A5. Chalk

$LØW HE▲D - Lamia Forest (19')
B1. 3astwood Prophet
B2. Cold Paint Huffer
B3. Jmar
B4. Crying Gam3
B5. Leaves
B6. Lamia Forest
B7. Blurry M3adow
B8. Wilted 3Y3



neděle 6. února 2011

Clan Destine Records – BEKO Digital Singles Label



Tak jako každé jiné pondělí tak i na zítra si pro vás francouzský net-label BEKO připravil příjemný dáreček. Tentokrát půjde o dvaadvacet volňásků anglického (Callington) vydavatelství Clan Destine Records, na kterých se aktuálně vyhřívá 50 kazet s dvanáctistránkovým překvapením Petra Schelm (Mollie Wells z Funerals) / Warm Hands (Conrad Vollmer) a dvacet 7“ Malibu Wands (aka Pink Priest)!!!

A01. Petra Schelm - Channel The Body
A02. oFF/Gr†LL Gr†LL - Crackedemo
A03. Among The Bones - Tunguska
A04. Gray Things - Fortune Teller
A05. Ela Orleans - Light At Dawn
A06. Skylines - @ Dawn
A07. oFF - Makeupworz
A08. Drugs For Drunks - DZLIGHT (intstrumental)
A09. GHXST - IXNYC
A10. Sealings - Two Cups
A11. King Dude - Never Let You Go

B01. Central Asian Nervous Systéme - Almost Dead
B02. GuMMy†Be∆R! - False Prophets
B03. F8STERCARE - Snowdragon
B04. Mater Suspiria Vision - The Trip Graden Of El Diablo
B05. Gr†LL Gr†LL - Organ Sunday
B06. Meddicine - Some Thing You Knew Before
B07. Modern Witch - Running
B08. I†† - Chambre Ardente Affair†
B09. Party Trash - Alone
B10. Nattymari - K1LL K1LL
B11. Malibu Wands - Sleep With Demons

pátek 4. února 2011

Fostercare – Refixes (JI9X)



Protože k nám s největší pravděpodobností F8STERCARE v létě dorazí, je nejvyšší čas tuto, dovolte mi – jednu z trendových postav nové čarodějnické asociace si v krátkosti představit. Jmenuje se Marc Jason, je z Brooklynu a kromě krátkých snímků zanechal svou původní tříletou hudební kariéru na stokusové sbírce Sunfreeze (Disaro, 5/2010). O tři měsíce později mu Carl Richards (Clan Destine Records) přenechal prostor k realizaci vynikajícího EP Heaven’s Gate doprovázeného DVD (50 ks), Cold Light obohatila ISvФL† kompilaci (Robot Elefant Records) a v těchto dnech se Fostercare představil už také jako majitel vydavatelství JI9X. Zde upravenými skladbami předchozích titulů (5/9, 3/7) a dvěma novinkami obsadil pod názvem Refixes pětadvacet minut na kompaktních discích a stránkách bandcamp. Strašidelné, ale kouzelné! Doufejme, že zde nevystoupí za denního světla, pokud tedy vůbec.



FOSTERCARE - ANYTIME from Fostercare on Vimeo.



FOSTERCARE - Sunfreeze (Blown Out Refix) from Fostercare on Vimeo.

čtvrtek 3. února 2011

Janines Jansen - Tapety (Horká vana, Č. Budějovice 2.2.2011)



Horká vana je název nového českobudějovického klubu, navazující svou dramaturgií na v prosinci po sedmi letech ukončený provoz magické Solnice. Zrekonstruovaný městský porostor najdete taktéž v ulici Česká (č.p.7), ale jen o 350 metrů severněji v místech bývalého knihkupectví Tyché. Je rozdělen na kuřáckou kavárnu s mozaikovým barem od Pavla Kodedy a nekuřácký sál s dětským koutkem a pódiem o rozměrech 3x4 m, který však s ohledem na okolní nájemníky bude ohraničen dvaadvacátou hodinou.
Pro zahajovací večer vybrali manželé Doležalovi vernisáž vysněné výtvarnice Janines Jansen alias Báry Kratochvílové. Tapety inspirované mj. textilními a dlaždičkovými vzory začala fixovat během loňského evropského turné s její domovskou kapelou DVA, kterou pravděpodobně již v dubnu přivítá jihočeská metropole vedle jednoho ze zvučných jmen. Zatím doporučuji ponor (třeba ve vaně) do loňského alba HU, vydaného opět značkou Indies Scope.

středa 2. února 2011

DonauFestival 2011 (Krems, AT)



Organizátoři sedmého ročníku Donau Festivalu prozradili první letošní jména:

1. týden (28.4-30.4)
Ben Frost´s network project "The Sound and the Fury"
Diplo
Gintersorfer/Klaßen "New Black"
Gonjasufi & Band
Hudson Mohawke
James Blake
John Cale & Band
Liturgy
Nadja
Owen Pallett
Wild Beasts
Wu Lyf (World Unite Lucifer Youth Foundation)

2. týden (5.-7.5.)
Carla Bozulich´s network project
Death From Above 1979
Factory Floor
Giséle Vienne "Kindertotenlieder"
Gold Panda
Kap Bambino
Ladytron
Laurie Anderson performing "Transitory Life"
Left Hand Path (Current93 & Zu)
Lydia Lunch & Band performing "Queen of Siam"
Mount Kimbie
The Books
The Irrepressibles

úterý 1. února 2011

Leden 2011


AJG Hluboká nad Vltavou (audit a audio)
Athens Polytechnic - Selling Out Fast! (Lost London Records)
Civil Civic - Lights On A Leash / C27 (Too Pure Singles Club)
CLOUT!
Cold In Berlin - Give Me Walls (2076 Records)
Creep / Gil Scott-Heron (Young Turks / XL Recordings)
GateKeeper - GIZA (Merok Records / Thunder Horse Video / Hippos In Tanks)
город Екатеринбу
GY!BE - Kayo Dot - KRK (23.1.2011 Praha)
ISvФL† (Robot Elefant Records)
Koudlam - See You All / Tonight (Luv Luv Luv Records)
Richard Youngs - Atlas of Hearts (Apollolaan Recordings)
The Soft Moon (Captured Tracks)
The One - Double Life (Suplex Cassettes / 24thCenturyRecords)
Vondelpark - Sauna EP (R&S Records)
White Rainbow - Dr Pizza's Spectral Retreat and Event Center (bandcamp)
Young Magic - You With Air / Sparkly (Carpark Records)
Zdeněk Liška - Malá mořská víla (Finders Keepers Records)

Prosinec 2010


beko - AMDISCS (free compilation)
Coldplay&Hurts - Wham!
Death And Vanilla EP (Hands In The Dark)
Dream Cop - Mango EP (Tough Love Records)
Elfin Saddle - Wurld 10" + DVD (Constellation)
M▲R▲5 - Temperance (Tundra Dubs)
Fabio Orsi - The New Year Is Over (bandcamp)
I.R.O.K. - Oo Aa Oo / Worms from Mars (Hit Club Records)
La Femme - Le Podium#1: La Femme (Third Side Records)
MΔSCΔRA- Black Mass EP (Tundra Dubs)
MGMT - 10.12.2010 Divadlo Archa (10:15 Entertainment)
Part Timer - Real To Reel (Lost Tribe Sound)
Sore Eros - Know Touching (SHDWPLY / Agitated Records)
The Guide to Grave Wave (Мишка)
The Neat - Hips / Counteract (Chewing Gum Records)
Visací zámek - Klasika, Curaçao Tour 2010

100% SILK – Ital (Ital’s Theme) / The Deeep (Muddy Tracks)



Rozvod poamericku? Kdepak. To si jen Amanda Brown (LA Vampires, Pocahaunted) vyrazila bez Britta (Not Not Fun Records) a proti času do italského discoclubu 100% Silk, kde minulý týden představila ve dvou shodných obalech první dva 12“ singly (45 rpm), povyšující tuto nenápadnou losangelskou rodinku už na slušně zavedený undergroundový klan.
(smajlík)
Parket číslo jedna obsadil ostřílený džigolo Daniel Martin-McCormick se svým novým pseudonymem Ital, nejen v dámské společnosti přezdívaný Sex Worker – jako vždy neodolatelný a neutahatelný. Sestoupíte-li o patro níž do hlubin 100% Silk, narazíte na dvojici The Deeep z Toronta, ukrývající majitele Healing Power Records Wolfganga Nessela (HeavyWater) a křehkou vokalistku The Continental Drift Islu Graig. Ti na každou z třísetpadesáti kopií zařadili skladbu z loňské kazety Life Light (Meadow Dusk, Mudd, Abyssal Plain Pt.1,2, Dream, Slow Coaster) vydané labelem Not Not Fun v nákladu 150 kusů, kterou si pro b-stranu dále upravili Brandon Hocura (Nadja) a Guy Dallas (White Ring).
Tak tolik z úvodu naprosto bezpečné a dokonalé nevěry 100% Silk. Uááá!

ITAL
A1. Ital’s Theme (5:58
B1. Queens (7:40)
B2. One Hit (8:00)

THE DEEEP
A1. Muddy Tracks (10:32)
B1. Mudd – Grand Am Version (9:00)
B2. Guy Dallas Remix (2:08)



THE DEEEP - MUDDY TRACKS teaser from 100% Silk on Vimeo.