neděle 28. prosince 2008

Pocahaunted - Chains (Teardrops)



Na časově nepříliš dlouhou, ovšem na tituly neobvykle bohatou řadu titulů losangelského duchařsky-podivínského dua Pocahaunted mě upozornila někdy v polovině minulého roku kazeta Beast That You Are (Night People), natočená dnes díky Health a No Age ve vyhlášeném klubu The Smell. Po tomto Amanda Brown & Beathany Cosentino šoku připluly kromě několika splitů (Charalambides - Christina Carter, Robedoor, Orphan Fairytale) ještě alba Petite Road (Woodsist), Mirror Mics (Weird Forest) a Island Diamonds (Argot / Not Not Fun) a aktuální, do dnešní doby u mě nejvíce bodující Chains.
Tato démonická čtyřicetiminutová nahrávka bez konkrétních textů, připomínající spíše hlasově trpící a vykřikující dvojici pomatených divoženek na jejich poslední cestě, doprovází halucigenní soundtrack šamanské hudby, který otevírá bránu do psychedelického ráje opuštěných duší a "melodií" (Sonic Youth, Raccoo-oo-oon).
Do zlatova zabarvený průhledný čtyřskladbový (The Weight, No More Women, Oh Woe, Chains) 12“ v počtu 550 kusů, částečně inspirovaný třináctým albem Fleetwood Mac Rumours (The Chain), podpořili producent Bobb Bruno (The For Carnation) a spoluhráč Johna Fruscianteho (RHCP) z kapely Ataxia Josh Klinghoffer. Obal si poslepovali sami Pocahaunted a pokud čekáte na dolisování 450 zelených vinylů, pak v nejbližších dnech sledujte jejich premiérový label Teardrops a třeba se i dočkáte.

Žádné komentáře: