neděle 2. září 2012

Group Rhoda – Out Of Time * Out Of Touch (Night School Records)


Podobně jako spekulacemi opředený urtheil pravděpodobně chlastem zdevastovaného mozku současného ministra vnitra, tak i následující hudební novinky dokážou střízlivě odtrhnou od reality. Obě patří tzv. nízkonákladovým umělcům, resp. umělkyním, jejichž živá vystoupení však povětšinou zaostávají za jinak fantastickými nahrávkami.
Litevsko-londýnská Maria Minerva představuje své další rádio-pirátské vysílání, tentokrát pod názvem Will Happiness Find Me? (Not Not Fun) a s debutovým albem Out Of Time * Out Of Touch se poprvé na veřejnosti objevuje Mara Barenbaum alias Group Rhoda. Sanfranciská kouzelnice (zp, analog. elektronika, syntezátory, bicí automat), kterou možná znáte ze skladeb Waldenpond.com (Water Borders - LP Harbored Mantras, TriAngle Records) a No Appointments (Andre Ferreira aka Bobby Browser – LP Just Browsing, 100% Silk). Použiju-li známý trojúhelníkový vzorec, pak pro její identifikaci obsaďme vrcholy dub-basovanou linkou Peaking Lights, plíživou pop-atmosféru Fever Ray a nakonec třeba vzorky Kraftwerk. Chystané turné s The Soft Moon, bohužel s pražskou absencí, také mnohé napoví.
Naprosto démonická nahrávka s pro mě jasně vyčnívajícími hroty At the Dark a Nightlight, válcující i tak DIY subkulturou uznávanou Mariu Juur, vycházející zítra konečně také prostřednictvím londýnských Night School Records (Divorce) na průsvitném vinylu (500 ks) s downloadovým kupónem!

01. Virtual Dancer
02. Silence
03. Hi Rise
04. Work
05. At the Dark
06. Nightlight
07. LastHouse
08. Fire


Žádné komentáře: