úterý 20. května 2014

CRUISING / WITCHING WAVES (Soft Power Records)



Nenápadně silný skotský label Soft Power Records vydal koncem dubna dvojici singlů, které kromě kazetových prezentací zaujaly především svým personálním obsazením.
Pořadově starší Witching Waves zastupují londýnskou post-punkovou scénu a po loňském Tape debutu pro Suplex Cassettes nyní paralelně se splitovým EP The Covers Tape (+As Ondras) čarují i z růžových (75 ks) a modrých (25 ks) Concrete kazet.  Kapelu tvoří producent a spolumajitel studia Sound Savers Mark Jasper (Tyrannosaurus Dead, Dignan Porch, Mazes) s Emmou Wigham z Weird Menace, jejichž smysl pro rovnoprávnost mezi mužem a ženou poznáte jak na nahrávkách, tak i z okouzlujících vystoupení (zp, kyt, bicí).
Druhou, tentokrát dozelena zbarvenou You Made Me Do That (100 ks) sestavil ansámbl pro mnohé ještě známějších postaviček, pendlujících od ledna pod názvem Cruising (William Friedkin) na pravidelné lo-fi punk lince Belfast - Dublin. Jako hlavní mašinfíra tu s kytarou maká zakladatel Girls Names a šéf Cass/Flick Neil Brogan alias Sea Pinks, kterého doprovází trojice nádherných andělů - v Girls Names stále na baskytaru hrající Claire Miskimmin, Sarah Grimes ze September Girls (bicí) a zpěvačka Benni Johntson od víceméně uspaných Logikparty.
Takže, nechcete-li propásnou tyto nejnovější produkty od Soft Power Records, neváhejte ani chvíli, protože do konce týdne budou už pravděpodobně všechny poslední kousky pryč. A to by byla škoda. Veliká škoda. Pro vás.  

A1. Concrete (3:39)
B1. Chain Of Cammand (3:45)

A1. You Made Me Do That (3:39)
B1. Raspberry Man (4:58)

Žádné komentáře: