středa 25. května 2022

Zen Mother - Millennial Garbage Preach (Weyrd Son Records)

 


Kdo si vzpomíná na některý z tuzemských koncertů seattlovské multiinstrumentalistky Moniky Khot alias Nordra (SIGE Records), bezpochyby se mu vybaví kapela Summer Of Seventeen a především avant-tragedy psych projekt Zen Mother, inspirovaný francouzským skladatelem Igorem Wakhévitchem. Původně ještě jako duo Monika Knot (zp, kyt) & Adam Wolcott Smith (bas, synt, zp) odehráli své první koncerty zhruba před osmi lety a coby Zen Mother debutovali s albem I Was Made To Be Like Her (7/2017) u Illuminasty Records. Zde se již k živým vystoupením přidal bubeník Sheridan Riley, se kterým vznikl nový soundtrack ke kultovnímu snímku The Holy Mountain (1973, režie Alejandro Jodorowsky), realizovaný svépomocí pod názvem The Ascent (5/2019) v nákladu 100 audiokazet.
Pro aktuálně vycházející třetí titul Millennial Garbage Preach se nyní v Brooklynu usazení Zen Mother obrátili na svého starého kámoše a producenta ze Seattlu Randalla Dunna (Avast! Recording Co., Boris, Kinski, Sunn O))), Earth, ...), pod jehož dohledem natočili svou doposud nejlepší nahrávku. Ohromující, vizionářskou a přitom neprávem stojící mimo zorný úhel "nezávislých" médií, hrabajících se v morbidně melodramatických fantaziích a  v temných vlnách elektroniky.
Desku zaštítily bruselští Weyrd Son Records a kromě základní sestavy zde potkaté ještě hostující trio Shahzad Ismaily (variophon, synt), Luke Bergman (bas) a Skerik Sin Carne (sax).
 
A1. Henri Matisse (05:32)
A2. Sleep (05:17)
A3. Order (04:13)
 
B1. The Pharmacy (06:51)
B2. Vengeance (05:44)
B3. Lil Jesus (05:17)
B4. The Fugitive (05:54)

 

Žádné komentáře: