neděle 7. května 2023

Master Peace - Peace Of Mind EP (Jasmine Music / PMR Records)

 


PMR Records bratrů Bena a Daniela Parmarových vydal v těchto dnech na svém "rodinném" labelu Jasmine Music nové EP jiholondýnského projektu Master Peace, za kterým stojí mladý a velmi nadějný Peace Okezie. Inspirován svým bratrem a učinkováním v Ammi Boyz začal získávat respekt především díky divokým setům a rapujícím říkankám.
S prvním oficiálním singlem Night Time (9/2019 No Fake Ones Ltd) se sice vytáhl, ale širšího zájmu se mu dostalo až s dvojicí EP pro "světové" EMI (Love Bites 11/2020, Public Display Of Affection 1/2021). Po těchto pro mě víceméně nezáživných titulech jako by přehodnotil svou uměleckou identitu a společně s původem izraelským producentem a majitelem Destined Records Mattym Schwartzem (Masive Attack, Yungblud, Robbie Williams, ..) začal pracovat na v pořadí třetím EP Peace Of Mind. Autorsky vyrovnaném dílu, kategoricky odmítajícím nadále Okezieho řadit mezi "černé rappery". Jeho (jejich) schopnosti kombinovat řadu různých žánrů a zvuků zde inklinuje k rychlým indiem melodiím, čímž mi Master Peace zhmotňují dance-punkovějších siluety Blur, Sleaford Mods, Arctic Monkeys, Oasis či Bloc Party
I kdyby setlis jejich koncertů tvořily jen skladby z tohoto VYNIKAJÍCÍHO ípíčka, tak určitě tuhle pařbu nepromarněte (nyní na turné s Nova Twins). Na ulici totiž dokážou roztančit i autobus!! Mimochodem, příští týden můžete Master Peace potkat s naší AIKO na The Great Escape Festivalu Brightonu.
 
A1. Country Life (02:27)
A2. Achilles Heel (02:32)
A3. Veronica (02:15)
 
B1. Groundhog Day (01:50)
B2. Kaleidoscope (02:48)

Žádné komentáře: