úterý 18. července 2023

TAMARA - Halo, tady Gina EP (Korobushka Records)

 


Po dlouho odkládané realizaci vinylové verze debutového alba Anderson a příchodu nové baskytaristky, vydala pražská pětka TAMARA (Štěpán Oves - kyt, Tereza Klučková - bas, Natálie Rajnišová - zp/kl/, Magdalena Uhlířová - zp/kyt, Tamara Staňková -bicí) pětiskladbové EP Halo, tady Gina (Korobushka Records), na kterém začala pracovat loni na podzim. Jeho nahrávání proběhlo ve studiu Theremin (Štefan Cima), mixu se ujal Štěpán Oves (Cold Cold Nights) a masteroval Dominik Gajarský (ex-Table). Obal alba vytvořily v Barceloně textařky všech písní Natálie (struggling uncles & coconaty) s Magdalenou, která se všemi TAMARAMI dorazila o víkendu na prachatický festival VIVAT VILA, kde v závěrečné skladbě FK21 vokálně doplnila znamenité Cold Cold Nights. Nakonec seznam vystupujících na této dvoudenní podpoře spolku Živá vila, bojujícího proti aroganci ódeesáckých funkcionářů usilujících o demolici Kralovy vily (novinky TU) a zhodnocení "obchvatových" pozemků, je více než žánrově luxusní. Malou ukázku naleznete níže a spolku prosím držte palce. Jde totiž o podobně komplikovanou situaci, a to nejen v mezilidských vztazích, kterou ale na nahrávce nedrží v šachu státní úředníci v dresech ODS. Jejich urputná snaha neprohlásit Kralovu vilu za kulturní nemovitou památku je ubohá a trapná. Jako celá tahle jejich "mafiánská" partaj na jihu Čech.

 

A1. Kolty (03:14)
A2. Vzdejto (03:51)
A3. HC (03:23)
 
B1. Mateusz (03:17)
B2. Platany (03:31)
 
Cold Cold Nights & Magdalena Uhlířová

Dÿsko

Krstní Otcovia

Pulsar

Social Media Friends (±0)

Vernisáž BLASCHKO / VIRÁNYI

Štěpán Blaschko

Josef Virányi


 

Hejtman, kterého nám závidí celý "svět". Tímto způsobem "hlubocký" Kuba (ODS), kamarád prachatického starosty, poslance a v neposlední řadě jihočeského zastupitele Bauera (ODS), apeloval před rokem na zastupitele Prachatic, aby odmítli prodej vily do rukou soukromého majitele. Proti jedné z možností, jak vilu zachránit před demolicí. Bohužel, "kmotrův" zvednutý prst zafungoval a prodej vily zastupitestvem neprošel.  


Jaký je vztah reality a jejího obrazu? Odpověď naleznete v uvedeném snímku 2+2 (Otáčive hlediště Český Krumlov - zleva Bauer, Kuba a bývalí komunisté Pavlovi), či v dnes premierovaném site-specific LAB projektu Divadla Continuo, nazvaného VRSTVY (divadelní festival na Švestkovém Dvoře v Malovicích)


Žádné komentáře: