neděle 23. července 2023

Zack Zack Zack - Album 2 (Trost Records)


 

V čase naší "sametovky", kdy v Dublinu probíhal legendární silvestrovský koncert U2, otevřela parta skvoterů ve Vídni dnes už legendární klub FLEX, jehož kapely vycházely na o rok mladším kazetovém labelu TROST Records. Ač label začínal s "tradiční subkulturou" (harcore, punk, noise, pop), dnes má světové jméno především v oblasti free jazzu. Ale jak dokládá vynikající a kompletně nové Album 2 "rychlostního" dua s kořeny v tureckém Izmiru Zack Zack Zack, občasné Drobilovy (majitel TROST) experimenty se určitě vyplatí.
Nyní Cemgil Demirtas (zp, kyt) a Yigit Bakkalbasi (bas, synt), doprovázeni ve studiu i na koncertech osvědčeným triem (Sarah Hoffer - sax, Kenny Can Aygün - bas, Ruhullah Aziz - kamança), vsadili na mix orientálního zvuku, post-punku, italo-disco, boogie a vlastně z osmdesátek od všeho trochu. Opět zůstali u střídání tureckých a německých (rakouských) textů, inspirovaných temnou a ponurou náladou, a to nejen v odkazu na svou rodnou zemi. 
Zack Zack Zack je umělecký projekt prezentovaný hudební formou, která má pro duo jedinečnou rozpoznávající hodnotu. Škoda že náš rozhlasový éter tyhle vídeňské bratry přehlíží. Ale třeba to Album 2 konečně změní.    
 
 
A1. Yaradan (03:41)
A2. EV (04:28)
A3. Die Deutsche Bahn (03:52)
A4. Oluler Susar (05:08)
A5. Para Para (02:12)
 
B1. Österreichisches Erzeugnis (03:28)
B2. Toprak (04:05)
B3. Euro (02:50)
B4. Luftballon (03:03)
B5. Wein (03:13) - BOŽÍ
 

 
 

Žádné komentáře: