úterý 20. února 2024

COWER - Celestial Devastation (Human Worth)

 


Možná že to bylo zrovna v pražském klubu Underdogs’, kdy Wayna Adamse (koncert s bubeníkem Sepultury v projektu Petbrick) napadlo dát život logu COWER a tím konečně spojit trojici dlouholetých přátel. Protože právě o roce 2019 se mluví jako o době vzniku "gotického tělesa" COWER, míchajícího chutě všech zúčastněných hvězd z hvězd (Noise, Post-punk, Industrial, Hardcore, ..). A tak tento muž mnoha tváří (Big Lad, Death Pedals, JAAW, ..) dal k dispozici své londýnské studio Bear Bites Horse a pozval textaře Toma Laceyho (Fucking Lovely, YARDS) a Garetha Thomase (USA Nails, The Eurosuite), se kterými natočil debutové album BOYS (12/2020). To vyšlo na tamní značce Human Worth, kde o pár měsíců později podpořili i jeho rozšířenou a dodnes volně dostupnou verzi COVER BOYS (7/2021). 
Se stejným labelem i studiem je spojena též novinka Celestial Devastation, odevzdaná online zážitku, ať už v dobrém či ve zlém. Vrstvení žánrů s větším důrazem na syntezátory tak vedle "očekávaného" noise-rocku dá vzpomenout třeba na kapely jako Depeche Mode či The Velvet Underground. S deskou Celestial Devastation se ocitáme v neznámém, ale přitom aktuálně až v příliš přítomném prostoru, kde naše životy ovládají technologie a umělá inteligence. Ta víceméně dostala příležitost jak při tvorbě obalu, tak vizuálně doprovází jednotlivé skladby. Těch se na album dostalo děvět a jen stěží byste tipovali, že patří pod jeden titul. Důkaz, že dnes lze vše. Přitom stále máme šance zůstat střízliví a chápat realitu. A je jen na nás, zda odoláme, či podlehneme pohodlí. 
Během výběru pak doporučuji poslech vynikajícího díla Celestial Devastation, z jehož prodeje (stejně jako u debutu BOYS) jde 10% ze zisků na charitativní organizaci Hackey Foodbank, podporující občany uvězněné v krizových situacích a chudobě. 

 

A1. We Need to Have the Talk (02:35)
A2. Summoner (03:14)
A3. Hard-Coded in the Souls of Men (04:37)
A4. Buffeted by Solar Winds (03:54)
A5. Deathless & Free (04:24)
 
B1. False Flag (04:35)
B2. Aging Stallions (04:50)
B3. Celestial Devastation (03:30)
B4. Bury Me in the Lawless Lands of the West (03:30)
 
 

Žádné komentáře: