neděle 25. února 2024

Spectaculare #11 (Loscil & Lawrence English, 23. 2. 2024 Kostel sv. Šimona a Judy)

 


V mezeře mezi dvojicí beznadějně vyprodaných koncertů Depeche Mode v O2 areně, začal v kostele sv. Šimona a Judy 11. ročník multižánrového festivalu Spectuculare, jehož cílem je na různých místech v Praze (Fuchs2 / Bike Jesus, Palác Akropolis, Gabriel Loci, Kasárna Karlín, Zrcadlová kaple Klementinum) prezentovat nejnovější trendy na poli audiovizuální kultury a podněcovat tak místní kreativní potenciál.
Úvodní večer letošního ročníku zahájili ambientní hudebníci Loscil a Lawrence English se svým společným "varhaním" projektem Colours of Air. Kromě pro evropské turné natočeného alba Chroma doprovodil dvojici ve vyprodaném barokním kostele, prozářeného site-specific laser show, také ambientní písničkář Will Samson.
Spectaculare 2024 není ale jen o audiovizuálních umělcích pohybujících se na průsečíku současné elektroniky, anantgardy jazzu a ambientu, ale uslyšíte také různé informace ve workshopech, uvidíte skvělé filmy v Biu Oko, či můžete navštívit výstavu Spectaculare Art Show 2024 v Galerii Portheimka. Festival poběží až do 28. března.
 
 


Žádné komentáře: