pátek 23. února 2024

GHLOW - Levitate (PNKSLM Recordings)

 


Na MDŽ, resp. už o dva dny dříve, vychází druhé album švédsko-ruského dua GHLOW, které před sedmi lety spojilo houslistku, sochařku a textařku Emille de Blanche (zp/bas) s tatérém Nikolayem Evdokimovem (kyt/synt/bicí automat), jehož první punková kapela vznikla v 90. letech jako politicky nabitá reakce na rozpad Sovětského svazu.
Ve stockholmském undergroundu usazení GHLOW na sebe poprvé upozornili soundtrackem k povídkovému snímku Dom (režie Kalle Altin), po kterém své industriálně-elektropunkové představy zhmotnili prostřednictvím digitálního EP Crystal Memoriz (11/2017). S debutovým albem Slash and Burn (4/2021) neoslnili jen tamní PNKSLM Recordings, ale též gdaňskou alternativní značku Iskra Cassettes, kde jak už asi tušíte, vyšla loni v lednu limitovaná edice kazet s unikátním obalem, jako aktuálně třeba SIKSA/USENKO/DUBROWSKA.
Jejich čerstvý střet punku s radikální elektronikou dostal název Levitate a kromě deseti nejen politických témat opět srší zuřivou a syrovou energií. Díky úvodnímu singlu Big City dokonce i noirovou. Těžká nálož hlubokých emocí, kterou unesete a ještě vás přinutí "konečně" přemýšlet o vnějším toxickém prostředí, servírovaném mainstreamovým chaosem. Jak říkám, hlubší a pevnější, než skvělý debut Slash and Burn.

 

A1. Big City
A2. Lost My Mind
A3. Levitate
A4. Bring It Down
A5. Dust
 
B1. Golden
B2. Radiate
B3. Tricky
B4. Slide
B5. Sparks
 
 
 

 

Žádné komentáře: