čtvrtek 25. září 2008

The French Quarter - We're Not Quarter (TFQ)




První čtyři nahrávky skotských The Fench Quarter, zaznamenané na Mascom 4, vznikly někdy v listopadu 2004 poté, co hlavu kapely, kytaristu a později i zpěváka Franka Murraye navštívil doma v Tillicoultry se svým Rhodes piánem Dan Murray. Krátce nato se kapela ovlivněná Sigur Rós rozrostla o baskytaristu Ryana Andrewse a bubeníka Stuarta Jamiesona, se kterými natočili první, třískladbové bezejmenné demo, označené Johnem Earlsem na Teletextu Channel 4 (Planet Sound) jako nejlepší Demo roku 2005. Před publikum se poprvé postavili v listopadu 2006 v glasgowském Nice n Sleazy a o rok později přibrali hráče na zvonkohru Grahama Moffata, s nímž dostali nabídku od studia Chem 19 v Hamiltonu, kde mj. vznikla letošní novinka The Hawk Is Bowling za dva měsíce u nás vystupující Mogwai, či LCD Soundsystem Remix All My Friends od Franz Ferdinand.
Produkce debutového (mini)alba We’re Not French, natočeného letos v březnu se zhostil Andy Miller, podepsaný např. pod skvosty Arab Strap a Mogwai, o jehož výsledku se můžeme přesvědčit již od minulého týdne. Sedm skladeb na ploše 24 minut nabízí posluchači propojení toho neklepšího z melancholických kytarovek s osvěžující atmosférou křehkých post-rockových krajin, doplněných „posledním“ slovem Franka Muraye.
Věřím, že po této magické antumn-winter We’re No French nahrávce s obalem od Jasona Brockerta se začnou labely o The French Quarter právem rvát.

Žádné komentáře: