pátek 19. září 2008

S.C.U.M. - Visions Arise / Second Sea (Loog)



Znám jednoho, co považuje kapely s věkem svých členů pohybujících se pod dvacet za naprosté nesmysly a sám vyrostl na U2, založených tehdy šestnáctiletým Bonem. Prý jiná doba. Hmm. Teprve od března fungující S.C.U.M. z Londýna přesně zapadají do „jeho“ kategorie zatracenců, navíc oprašují The Birthday Party, Throbbing Gristle, Joy Division a od pondělka mají na svém kontě debutový 7“ Vision Arise / Second Sea na značce Loog. Takže vážení, nic pro odborníky. Já osobně beru kvintet ovlivněný Kučerovo Burleskou za velmi nadějnou mladou partičku v čele se zpěvákem Thomasem Cohenem, v jejímž pozadí stojí v roli producenta baskytarista Tomethy Furse aka Tom Copan z The Horrors, kteří v současné době začali pracovat na nástupci úspěšného alba Strange House (Loog / Polydor). Furseho mj. najdete také v novém projektu Spider And The Fines, tvořeném společně s hororovým klávesistou Rhysem Webbem (Spider Webb), jinak starším bratrem Huw Webba, hrajícím ve S.C.U.M. na baskytaru. Další zajímavou postavičkou Šlem manifestu je Samuel Kilcoyne, spojovaný s teenagerským UnderAge Festivalem.
3. října se mají S.C.U.M. objevit v Berlíně na Insane Festivalu, kde vystoupí vedle takových jmen, jako jsou The Prostitutes, Kill The Dandies a pro toho, kdo ještě nevycítil jejich surrealismus, nechť přijme alespoň částečnou „S.C.U.M. charakteristiku“, zapůjčenou z manifestu militantního feminismu Valerie Solanas:

(str. 7)
„Muž je biologická chyba, mužský chromozom (xy) není nic než nekompletní ženský chromozom (xx), má totiž neúplnou řadu genů. Jinými slovy, muž je jen nedokonalou ženou, kráčejícím potratem, potraceným už na genetické úrovni. Být mužem je tělesná vada a muži jsou citoví mrzáci."

Žádné komentáře: