pátek 17. července 2009

Silk Flowers – Silk Flowers (PPM)



Potřebujete už váš partnerský vztah s Kraftwerk a DM trošíčku oživit? Pak tu mám lehce tepelně upravené řešení v podobě brooklynského (Gowanus) tria Silk Flowers, kopírujícího sice základní analogový elektropop, ale jaksi ve vlastní ironii. Sotva rok od prvního vystoupení vydali minulý týden u Post Present Medium (PPM = Dean Spunt z No Age) eponymní debutové album, které v sinusoidických křivkách a falešně zpomalených otáčkách zobrazuje od komických až po hrůzu nahánějících poloh bizarního popu současné „noise“ umění. Vokální projev multiinstrumentalisty Avirama Cohena, který s klávesistou Peterem Schuettem (EU turné s The USA Is a Monster) působil v indie-jazzových Soiled Mattress & The Sprinte, vyzdvihují rozmazané Curtisovské temnoty, hledající navíc částečnou podporu u Ethana Swana (Emergency) - poloviny (plus Brendan Fowler) Car Clutch.
Kvalitu rovnající se ojeté magnetofonové kazetě produkoval songwriter Fred Thomas (alias City Center, či Everyone) indie-popových Saturday Looks Good to Me, jinak také bývalý spoluhráč 4AD oveček His Name Is Alive. Obal ilustroval Jamil Azam.
Takže pokud si to chcete doma zase vyžehlit, začněte pomalinku vyhlížet tyto podivně a zároveň zajímavě (po)hnojené květinky v nejbližším EU zahradnictví, kam by se měli koncem července snad také dostat. Do té doby nasávejte vůně 7“ pěsťovky Flesh of Light / Chance of Showers / Cannibals and Headhunters (300 ks), 7“ kopance In This Place and Time / Frost (500ks, PPM) a remixu pro Mikea Bonese (Mike Strallow) What I Have Left (The Social Registry).


In This Place And Time (City Center Remix) - Silk Flowors

01 Flash of Light 2:09
02 Night Shades 2:57
03 Sand 3:21
04 Cheap Shot 2:54
05 Fragmented Mirror 2:16
06 In This Place 1:48
07 Birds of Passion 2:34
08 Costume 2:18
09 Running out of Rope 4:52
10 Shadows in Day Light 2:11

SILK FLOWERS "shadows in daylight" from brian degraw on Vimeo.



Žádné komentáře: