neděle 5. července 2009

The Boats – Words Are Something Else (Home Normal) / Danny Norbury – Light In August (Lacies Records)

A jedna letní. Najde někdo spojitost mezi téměř ve stejnou dobu vycházejícími alby Words Are Something Else a Light In August?
a) ANO
b) NE



Manchesterské duo The Boats tvoří Andrew Hargreaves (Beppu) a polovina labelu Moteer (Mobeer) Craig Tattersall (The Remote Viewer). Novinka Words Are Something Else je v pořadí jejich devátým titulem, vydaným po výtečné loňské Faulty Toned Radio (Flaü) a trojici limitovaných CD-R (Our Small Ideas, Saturation Humm & Hiss, Stenography) na vlastní značce Our Small Ideas, z nichž poslední jmenované bylo koncipováno jako 3“ CD Tour s berlínsko-lonýnským sdružení Pan Am Scan, mimochodem připsaným na zářiový Ahornfelder Festival do Lipska.
Nahrávku s téměř čtyřročními kořeny zaštítilo malé, mladé, ale dosti (z)dravé vydavateství Home Normal Iana Hawgooda (Nomadic Kids Republic, Tokyo Droning labels) a na rozdím od předchozích elektro-akustických experimentů pluje klidnými vlnami mile přijímaných techno rezonancí. Tímto kurzem The Boats nabrali mnohem barevnějších a čerstvým větrem značně se rozpínajících dimenzí, které na palubě konečně vytvořily místo také pro jejich dlouholetého spolupracovníka Dannyho Norburyho.

Toho sice ještě na Words Are Something Else ve třech skladbách vokálně „nahradil“ talentovaný Chris Stewart alias Need More Sources, ale jako vynikající komponista moderní klasické hudby předkládá SZS* po vloni zhudebněných básních Jeana Cocteaua (40 ks, 3“ CD-R, ONO) debutové album Light In August (Lacies Records), rozšířené v prvních sto kusech o jednadvacetiminutový 3“ CD-R Michaela Rollanda (aka Keswick Lemon), majitele labelu ONO.

SZS* dávám oběma (resp. všem třem) titulům plný počet plně zasloužených hvězdiček (!!!) a zároveň přeji všem stejně krásného léta.

P.S.
* sám za sebe

Žádné komentáře: