pondělí 11. ledna 2010

The Continuing Saga of the Visiting Kitten (Sonic Dust Recordings)



Máte rádi kočičky a navíc šmejdíte po půdách experimentální hudby? Pak právě nejen pro vás připravily duše labelů Sonic Oyster (Andrew Paine) a Dust, Unsettled (Brian Lavelle) na sjednocené značce Sonic Dust Recordings sto kusovou kompilaci, jejíž výtěžek by rády darovaly Cats Protection.
První z dvaapadesátiminutové expedice The Continuing Saga of the Visiting Kitten je zpěvák, skladatel a majitel vynikajících Apollolaan Records Matthew Shaw alias Tex La Homa (Douglas Coupland - Generation X), pracující v současné době na 12“ splitu Whale Heart, Whale Heart (Grey Sparkles Label) s milánskými Sparkle in Grey a na dlouhoočekávané novince The Silent Watcher znamenitých 230 Divisadero, které s ním společně sdílí monatský hudebník Nicolai Riccardo Moldoveanu Grey. V neposlední řadě nesmíme zapomenout ani na listopadový eponymní debut The Blue Tree (Blackest Rainbow Records), natočený během léta s výše uvedeným Andrew Painem a hostující Rhiannon Paine (The Everyday Book) a projekty Cat Lady (& Michael Tanner), Grand Feast of the Dead (& Mark Fry) a Fougou, tvořený s druhým výše uvedeným, Skotem žijícím v Edinburghu - Brianem Lavellem.
Ten, ač disponuje od roku 1996 s více jak pětatřiceti tituly, přispěl stejně jako všichni zúčastnivší s doposud nevydanou skladbou Astral Turbine, po níž následuje další nahrávkami nešetřící Richard Young, provozující No Fans Records a v závěru kompilace uvedené ILK, točící s (opět) Andrew Painem.

Skladbou The Gleam in the Near Distance si vlastní Lefthand Pressings label zviditelnil glasgowský umělec Alistair Crosbie, spolupracující mj. s ambientním Alec Cheerem, napojeným na volně hudbu nabízející Distance Recordings. Ten na leden ohlásil vydání nového alba I've Never Had A Face a vedle strůjců této dobročinné akce Briana Lavelleho (synt.) a Andrew Paineho (bas.), jej identifikuje kytara znamenitých Space Weather ve skladbě They Migrate Over Time.

01. texlahoma - First Meeting
02. Brian Lavelle - Astral Turbine
03. Richard Youngs - Boughs (For The Trees)
04. Andrew Paine - Invasion Ascension
05. Space Weather They Migrate Over Time
06. Alistair Crosbie- The Gleam In The Near Distance
07. Brian Lavelle & Andrew Paine - HBDP
08. ILK - Carillon

●●●●●●●●●●

Žádné komentáře: