úterý 19. ledna 2010

The Longcut – Open Hearts 2LP (Melodic)



I přes značné problémy se po sedmi měsících od digitální a čtvrt roku po diskové verzi právě podařilo dostat mezi fanoušky manchesterských The Longcut první vinyly ze třistakusové edice 180 gramových 2 LP jejich druhého alba Open Hearts. Aaaaaaaaaaaaaaaa.
Kdo ještě neslyšel The Stone Roses rozřezávat hypnotickou retrospektivou přefouknutou bublinu taneční hudby, ten nechť otevře srdce, okno a kdo ví co jěště a nechá vstoupit energii, kterou kapela za pomoci kytaristy Nine Black Alps Davida Jonese podařila znamenitým způsobem vměstnat do této padesátiminutové nahrávky. Energie, která v roce 2004 dopomohla tehdy už pouze trojici Stuart Ogilvie (zp, bicí, kl.), Lee Gale (kyt.), Jon Fearon (bas.) k přesunu fascinujících koncertních zážitků k 12“ záznamu Transition / Late Night Bus / A Last Act of Desperate Men a díky liverpoolským Deltasonic Records naopak lehce k ochlazenému debutu A Call and Response, zde opět svobodně a volně dýchá. Přesně tak, jak ji mnozí předpokládám již znají z klubových vystoupení, jejichž návrat kapela slibuje na první jarní měsíce. Aaaaaaaaaaaaaaaa podruhé.
Obal Open Hearts stejně jako v případě z roku 2006 pochází od ilustrátora a designéra Liama Palmera (Urbis) a pokud někdo touží ochutnat úpravou níže uvedeného klipu Repeated z tvorby Chaze Budnicka (alias Toro Y Moi), debutujícího 23. února deskou Causers of This (Carpark Records), má možnost zde a zde a zde.


A01. Out At The Roots
A02. Something Inside
A03. Tell You So

B04. Evil Dance
B05. You Can Always Have More
B06. Open Hearts

C07. At Any Time
C08. Mary Bloody Sunshine
C09. Repeated

D10. Boom
D11. The Last Ones Here

Žádné komentáře: