pondělí 8. února 2010

Machinefabriek – Slovensko (Eat, Sleep, Repeat)



Autorom nahrávok na Slovensku v septembri 2009 je Rutger Zuydervelt. Editácia a spracovanie v Rotterdame v septembri a októbri 2009. Mastroval Christopher Leary. Ďakujem Adamovi, Petrovi, Jane a Harryovi. Vydáva Eat, Sleep, Repeat.
Tolik informace ze štítku 7“ novinky holandského mistra jménem Machinefabriek, jejíž základ zaznamenaný digitální kamerou vznikl ve stejném časovém období, jako v Anglii založený label (Eric Chenaux, Expo 70, Black To Comm) podporující tuto jednu z autorovo nejexperimentálnějších laptopových koláží. První část čtrnáctiminutové navrávky dokumentuje exkurze do rekonstruovaných prostor starého domu, ve kterých by se Kinterova výstavka A Bigger Problem Than Yours vyjímala lépe, než v jakých právě probíhá (Galerie Jiří Švestka). Oproti druhé straně (Časť 2), kde až na štěkající psi posluchače obklopují téměř neidentifikovatelné industriálně temné zvuky, jednička (Časť 1) zachycuje „běžný“ městský život (kroky, auta, vrata, slovenština, …) „narušovaný“ pouze stavebními úpravami (klepání, bouchání, vrtání, vrzavý výtah, …) historického objektu.
Znamenitý, znovu a znovu svou pozornost (zvědavost) nejen kvůli chybějícímu obrazu přitahující výsledek (200 ks) o 33 otáčkách za minutu, ukrývá 100% recyklovatelný obal, opatřený fotografií z jedné takové nut(d)né dovolené. Nevíte proč nás ti (pičus)ové (canus) rozdělili? Pro zklidnění emocí přidávám čerstvě dostupnou kompilaci sestavenou ze sedmi CD-R (2001-2004) Machinefabriek - De Jonge Jares.

Žádné komentáře: