sobota 14. června 2008

Machinefabriek / Matt Davies - Onkruid / Sanctuary (A Room Forever)


Dvanáctipalcovou trilogii z dílny A Room Forever (Joshua Zucker, Kurt Mangum), lisovanou v Berlíně u Bubplates & Mastering, uzavírá katalogově první (EVP-001) a jedinný split-box rotterdamského elektro-akustického projektu Machinefabriek a hudebního terapeuta Matt Daviese z Anglie.

Rutger Zuderveldt jako Machinefabriek vystupuje od roku 2004 a do dnešní doby vydal přes čtyřicet titulů z nichž sice některé najdeta na Tape Records, či Lampse, ale to nejlepší – dvanáctiminutovou temně ambientní skladbu Onkruid, původně určenou pro výstavu Polderlight (2007) v Amsterdamu, objevíte právě u A Room Forever. Koncem června chystá Machinefabriek další album Box Music (12K), kam přispěje stejně jako Stehen Vitiello dvěma novinkami a společnou Chocolate Sprinkles …

B-strana 45 rpm představuje aktuální tvář výtvarníka, trumpetisty a hudebního filozofa Matt Daviesa, jehož původní tvorba je spojena s pobytem ve Španělsku (IBA, Mute Correspondence, I Treni Inerti, La Sospechosa). Po návratu do Londýna v roce 2003 založil CD-R spolek Field, kde se otiskl i jeho elektro-akustický projekt Ladders (Seen), dopněný ještě o Ben Lancastera. Pro zmiňovanou Sanctuary si vloni zaběhl během letní bouřky do nedalekého Lee Valey Parku, jehož atmosféru si tak můžete prostřednictvím tohoto 12“ vychutnat v klidu (a suchu) domova.


EVP-002
EVP-003

Žádné komentáře: