neděle 2. května 2010

Fabio Orsi – 30.05.2010 Třeboň (AniFilm) naživo



Třeboň. Lázeňské městečko (UNESCO, CHKO) obklopené malebnou krajinou rožmberských rybníků, bylo posledních osm let spojováno také s mezinárodním soutěžním festivalem animovaných filmů AniFest. Po jeho odchodu do Teplitz se část jeho organizátorů rozhodla místo mých předků neopustit a pokračovat pod novým názvem AniFilm (28.4.-2.5.2010), jehož první ročník v rámci doprovodného programu navštívil italský hudebník žijící v Berlíně Fabio Orsi. Přestože se jednalo o jeho první tuzemské vystoupení a cena vstupného činila 0 kč, návštěvnost jedné z nejvýraznějších postav současné nezávislé scény doplatila pravděpodobně na naší (o)sudovou kulturou, ukrytou za „tradičním“ stavěním májek a pálením čarodějnic. I tak se na nádvoří pivovaru Regent ze 14. století sešla partička povědomých tváří, která třičtvrtěhodinovou audiovizuální retrospektivu, odkrývající nejen autorovy vnitřní pocity, prožila se stejným zaujetím, jako hlavní představitelka filmu režisérky a členky výběrové komise AniFilmu Marii Procházkové.
Jako bonus k „neopakovatelnému“ zážitku Fabia Orsiho přikládám letošní CD tipy Winterreise (Slow Flow Rec.), Random Shades Of Day (Privileged to Fail Records) a Fabio Orsi/Gianluca Becuzzi aka Grey History Lucifer Over Disneyland (Radical Matters).

P.S.
A jak dopadla Galerie Dvanáctka (1.5.) a K4 (2.5.)?

1 komentář:

amalgam řekl(a)...

v K4 vybornej koncert (jak hudba, ktera ke konci i celkem hlukove gradovala, tak projekce od Kennetha Angera, i predskakujici No Pavarotti (pro me zatim jejich nejlepsi live) - prislo neco malo pres dvacet platicich, ale v zasade jsem ani vic necekal :) spokojenost... ve Zline byla pry asi desitka navstevniku - prvni maj, asi vsichni chlastali nekde venku ve meste...