čtvrtek 22. dubna 2010

Fabio Orsi - 30.04.2010 AniFilm Třeboň (20.30 hod, vstup volný)



V rámci doprovodného programu Mezinárodního festivalu animovaných filmů Třeboň, vystoupí v pátek 30. dubna na nádvoří Pivovaru Regent italský (Taranto) hudebník žijící v Berlíně Fabio Orsi, promíchávající ve své tvorbě vlivy ambientní a drone elektroniky s předválečným vkusem folkloristy Alana Lomaxe. Směsici akustických zvuků, kytar, starých kláves a atmosferických prográmků poprvé prezentoval v roce 2005 na dvouskladbovém albu Osci (Small Voices), po němž více jak dvacítku zvukových pohlednic abstraktních krajin bez časového zařazení rozeslal mezi takové labely, jako např. Digitalis Industries (USA), Preservation (Austrálie), Low Point (UK), Root Don Lonie (NL), či Ruralfaune (Francie).
Prozatím posledním počinem tohoto vyjímečného skladatele, spolupracujícím mj. se saxofonistou Valeriem Cosim, post-rockery Seaworthy a sólovými projekty The Nord Sea (Brad Rose) a Pimmon (Paul Gough), je před měsícem u japonských Slow Flow Rec vydaný klenot Winterreise a aktuálně lisovaný 3CD set Random Shades of Day (Privileged To Fail Records).
O tom, jak silně Fabio Orsi - jeden z nejvýraznějších umělců nezávislé elektronické hudby uhrane domácí publikum, se mohou po jeho tuzemské premiéře, doprovázené videoprojekcí, přesvědčit dále také návštěvníci Galerie Dvanáctka ve Zlíně (1.5.) a pražského studentského klubu K4 v Celetné (Praha), kde díky Letmo Production vystoupí 2. května.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Vyyyyborneeeee, jen tak dale.

Bara