sobota 8. března 2014

Raus raus / Četník a hlubočtí mimozemšťané



Po úspěšném prvním dílu komedie kolem výběrového řízení na post ředitele Podniku místního hospodářství „Raus raus“ se již brzy objeví „dvojka“,  které se opět ujala osvědčená dvojice Pavel Dlouhý (režie, scénář) a Tomáš Jirsa (scénář). Tentokrát si pánové pohráli s rolí kulturisty Pavla Brožka, kterému přímo na jeho vypracované a ceny sbírající tělo ušili volné pokračování „Četník a hlubočtí mimozemšťané“.
Příběh začíná v minulosti, kdy malý Pavlík touží o stupínku na popelářském voze a tajně napíše Ježíškovi. Ten jej vyslyší a společně s jeho nejlepším kamarádem Ládínkem pozve na návštěvu do budoucnosti. Tam však Pavlík pochopí, že Ježíšek neexistuje, že skutečným mecenášem je Ládínkův potomek Sm Lom Os a že k úpravě svého zemědělského osudu (vzdělání) potřebuje oscarový Trnkův trik s tabulkami ROPu. Otázkou je, zda-li v této nové pozici (postoji) nakonec už jako dospělý (současný) Brožek obstojí, nebo raději uteče ke svým oblíbeným tabletům. 
Tolik z úvodu a nastínění všemi velmi očekávané novinky, jejíž premiéra proběhne kde jinde, než na nezkorumpované radnici v Hluboké nad Vltavou. Dle slov obou autorů se prý máme na co těšit. O tom přece vážení nikdo nikdy nepochyboval ani pochybovat nemůže (nesmí).

Žádné komentáře: