pondělí 31. března 2014

The Fat White Family - Touch The Leather (Hate Hate Hate Records)



Jsou mladí a krásní, ale pro jistotu věčně upocení a špinaví jak prasata - The Fat White Family. Další rock 'n' rollový švindl z Londýna, který bude brzy zdobit nejen nejeden holčičí pokojíček? Díky jejich tlícím začátkům lze sice načíst cosi už nyní, ale na Pistole mít určitě nebudou. Minulost se prý neopakuje.
Takže, nejsmradlavějším z kapely je Saul Adamczewski (kyt/zp), který společně s Jak Paynem působili na jihu metropole už v koncerny Sony BMG/Columbia protěžovaných The Metros.  Dalšími jsou pak bři Lias (zp) a Nathan (varhany) Saoudiovi z podobně indie-pop-punkem chycených The Saudis, tak trochu samotářský Adam J Harmers (kyt/zp) alias ODMS, byskytarista Joseph Pancucci a bubeník Dan Lyons (Zulu). Ještě jako Fat Whites začínali zhruba před pěti lety, ale až jejich v současnosti nejčastěji používaný název The Fat White Family přinesl tomuto vyvedenému SEXtetu konečně uspokojivý výsledek. Asi největší podíl na něm nese náklonost Liama Maye (Medicine 8), díky kterému pronikli na jeho (a bratrův) label Trashmouth Records. Tam loni vydali split EP (12/2013) s Taman Shud a debutové album Champagne Holocaust (4/2013), které však až na několik vzácných kousků (Cream Of The Young, Auto Neuron, Without Consent) připomíná spíše noční (ale parádní) dojezd s kocovinou .
Aktuální sedmipalcová novinka Touch The Leather (Hate Hate Hate Records) pokračuje v tom nejlepším, co jsme doposud od chlapců slyšeli. Rozmazané vzpomínky na Swell Maps a The Birthday Party, tentokrát s hostujícím Chladilem. Neskutečně skvěle naaranžovaný vyklidněný humus (pravděpodobně ve vizionářské režii Alexe Sebleyho), jehož komoušský prase mi už zdobí starou káru. Jako auto, protože plakát zatím nemám - nebo ty zdi(?).

7" (750 ks) + downloadový kód, v ČR ale nefungující
A1. Touch The Leather
A2. Touch The Leather (Redux)
B1. Yellow Woman



Žádné komentáře: