čtvrtek 28. července 2022

LIIEK na Fluff Festu v Rokycanech (28.7.2022)

 

V neděli 28. července se v rámci Fluff Festu představí na rokycanském letišti berlínská post-punková kapelka Liiek, hrající nemalou úlohu v tamním uměleckém podhoubí Alle der Kosmonauten. Tam patří jak osmiletý kolektiv Flennen, tak i labely využívané triem Liiek, které reprezentují:

a) zakladatel Mangel Records Oskar Militzer (bas)
b) zakladatel kapely Pigeon Denes Bieberich (zp/kyt)
c) Anne Sophie Lohmann (bicí), jinak také zpěvačka a kytaristka působící v kapelách Die schiefe Bahn a Benzin, kde ji doprovází v bodě b) uvedený Denes Bieberich a producent Liiek nahrávek T. Rexilius (Benzin, Schimmel Über Berlin, Die Letzten Ecken, Pretty Hurts, ..). 
 
Všechny doposud realizované nahrávky Liiek, vč. labelu rds rec. hh, jsou zhodnoceny výtvarnými díly od Billo (Lisa von Billerbeck), figurující v kapelách AUS und Die Letzten Ecken. Ty sice pořídíte virtuálně zcela ZDARMA, ale kdo rád fyzické artefakty, pak:
 
LP1 Liiek (4/2020)
* MP3
* MC (rds rec. hh)
* 12" (adagio830)

EP One Two / Fog / Fitted and Lost (8/2020)
* MP3
* 7" (Mangel Records)
 
LP2 Deep Pore (1/2022)
* MP3 
* MC (rds rec. hh)   
* 12" (adagio830)  
 

Více podobných / spřátelených inspirací naleznete na bezedných FLENNEN SESSIONS a komu by se nechtělo v víkendu do Rokycan, ten může zajet na "silně konkurenční" Vivat Moody Moon Noize vol.3 do Prachatic. 

 


 

Žádné komentáře: