neděle 31. července 2022

Dezinformace v době války - Slavonice Fest 2022

 

Díl 1. - Lež není pravda (2019)

 

Letošní ročník slavonického festivalu nabídné návštěvníkům vedle projekce filmů a hudebních koncertů též doprovodný program, jehož součástí bude již třetí debata s českými novináři na stále aktuálnější téma dezinformací jako zbraní v hybridní válce. Pod titulem Dezinformace v době války jej za podpory Velvyslanectví USA v Praze uvede Novinářský inkubátor, jehož aktéři nabízí společnou cestu k udržitelné a etické novinařině osvobozené od ekonomických a politických tlaků. V pátek 5. srpna tak můžete najít odpovědí na otázky:

Jak se mění naše mediální obezřetnost před ruskými a čínskými dezinformacemi?

Jsme svědky nového velmocenského uspořádání světa?

Jaké nároky klade ruská agrese na Ukrajině na práci novinářů?

Na co bychom se měli připravit v souvislosti s čínskou expanzí a kulturně-ekonomickými zájmy?

Pozvání tentokrát přijali nositel Ceny Ferdinanda Peroutky a Novinářské křepelky Michal Kubal (moderátor Událostí a vedoucí zahraniční redakce České televize, který na jaře letošního roku působil jako zpravodaj ČT v Ruskem napadené Ukrajině), analytička projektu Sinopsis Kateřina Procházková (zahraniční redakce České televize a zpravodajka Českého rozhlasu v Asii), zakladatel Novinářského inkubátoru Tomáš Bouška ze spolku Političtí vězni a analytička programu Kremlin Watch think-tanku Evropské hodnoty Veronika Krátká Špalková, která popíše hlavní aktéry proruské dezinformační scény u nás.

Kompletní program letošního zastaveníčka ve Slavonicích a přilehlé Maříži naleznete na stránkách SLAVONICE FESTIVALU (3. - 7. srpna 2022).

 

Díl 2. - Dezinformace (p)o Vrběticích (2021)

Žádné komentáře: