středa 21. února 2007

ERGO PHIZMIZ - NOSE POINTS IN DIFFERENT DIRECTIONS

Představte si šíleného von Kratzmara, který místo květiny před 30ti lety učí zpívat věci neživé. A než ty věci chytnou tu správnou barvu, potají je pět let nahrává, aby je pak mohl hodit do smradlavého hrnce, na dřevem vytápěné plotně uvařit a dle chuti dosladit hluky, šumy, ruchy, ale i klasikou a krásným hláskem. Toť výsledek podivně nasamplovaného elektroživota kolem nás v podání hudebního badatele jménem Ergo Phizmiz.
Tento podivínek žije ve Ventnoru, nejjižnějším cípku ostrova Wight pod jižní Anglií. V dobách von Kratzmara město obývalo 800 lidí, dnes je to sedminásobek.
Ale zpět k albu Nose Points In Different Directions (2001 - 2006), které vyšlo na začátku ledna na Womb Records (kam patří veliký dík, především Sarah Nelson, která mimochdem tvoří také zajímavou hudbu pod názvem Listen With Sarah) obsahuje 14 skladeb (world music, ambient, hip hop, taneční, ale i východoevropská hudba, ...) a pokud jste měli štěstí, pak se můžete navíc radovat z bonusového cd Ergo Phizmiz And His Orchestra (12 skladeb - 100 ks - a zadarmo).
V současné době lze mistra zastihnout ve vysílání ňujorského rádia WFMU v pořadu The Phuj Phactory a koncem dubna na značce Soleilmoon Records má vyjít nové album People Like Us & Ergo Phizmiz - Perpetuum Mobile.

Žádné komentáře: