pátek 9. února 2007

GARETH S. BROWN - IRON HENRY

Domino Records se stalo díky Franz Ferdinand a Arctic Monkeys pro "nezávislou" populaci těžce "in" vydavatelstvím, ale málokdo už ví, že vůbec první podepsanou britskou kapelou se stali v roce 1997 Hood z Leedsu. Jedním z jejich členů je i Gareth S. Brown, kterému 22. ledna na minnesotské značce Misplaced Music vyšlo sólové album Iron Henry. Jeho minimalisticko-melancholická elektrofolková nálada bez textů provádí posluchače klasickou hudbou, která zapouští do vašich myšlenek tak silné kořeny, kterých se nebude chtít zbavit a stanou se pravidelně zalévaným potěšením.
Pro prvních 75 zájemců Gareth připravil vlastnoruční překvapení v podobě krásného hadrového obalu, s postavičkami na zeleném poli, navíc sešpendleného s popiskou. Tak co, dělá ještě někdo dneska tu hudbu pro radost a ne jenom pro ty zajebaný prachy? URČITĚ JO!!!
Takže, kdo stojí na straně jako Collen, či John Adams, pak Iron Henry je trefou do černého a to z černých toho nejčernějšího (aby bílá byla ještě bělejší). Úchvatné CD!!!

Žádné komentáře: