úterý 13. února 2007

THESE NEW PURITANS - NOW PLUVIAL

Komu se jen tak (jen tak) podaří po dvou měsících starém debutovém singlu dostat na Dior Homme Show 2007 a přispět trochou té své hudby? No tak These New Puritans (název dle jedné z písní jejich idolů The Fall) se to povedlo a myslím, že na jedničku s hvězdičkou.
TNP pocházejí stejně jako moji oblíbenci The Horrors (26.2. nový singl Gloves na Hoog Rec.) z anglického Southendu. Před půl rokem se ještě ne dvacetiletí bři George a Jack Barnettovi domluvili s basákem Tomasem Heinem a klávesistkou Sophií Sleigh-Johnson , udělali pár zkoušek, ještě míň koncertů a už je čapli ex-studentíci z Angular Records.
Now Pluvial EP má na áčku skladbu Elvis, druhou stranu tvoří (ale na jiných otáčkách) C16th / En Papier a vyšel jako 7" v nákladu 500 ks (dnes vyprodaný, jak jinak, že?). Více odříkávání než zpěv typu Argos (Art Brut), doprovází tajemně temná hudba, která připomíná zmáštěný Liars, kdyby si hráli na Joy Division (..a Honza se vesele houpe) a přimíchali trochu té zasamplované elektroniky.
Oproti Klaxons, The Violets, nebo mnou milujících The Long Blondes, jsou dle mého These New Puritans tím nejsilnějším, co na Angular vyšlo. Teď už jenou otázka, zda je někdo zmrví, či nikoli. Přimlouvám se za BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Žádné komentáře: