neděle 18. února 2007

MOIMIR PAPALESCU AND THE NIHILISTS

V Budějcích naproti neposlouchatelnému Rádiu Faktor leží na břehu Mlýnské stoky hudební klub Velbloud, kam v sobotu večer zavítali poprvé Moimir Papalescu & The Nihilists za podpory nepříliš zábavných Take Death. Ono celkově ten začátek stál za prd, protože oproti deváté díky zvukařům začla předkapela až ve 22.15. Více než amatérský elekropunk v podání Take Death mě více zaujal kytarista, kterého potkávám snad na každém pražském koncertu a snad se mihne i ve videoklipu Sunshine kapely The Prostitutes. God Save The King je dobrá, ale někde jsem to už slyšel...
Ale kdo si počká, .... se tentokrát opravdu dočkal a to s velkou odměnou, kterou bylo dokonalé představení MPATN. Poprvé jsem je viděl před třemi lety na strahovský sedmičce, kde jim předskakovali Sunshine (kdo je lepší?) a bylo to stejně strhující jako včera. Po intříčku spustili Fast Car, Manipulation, 22:07 a nedali snad nikomu vydechnout přes Summer Wine, Mickey Bar až do úplného závěru, kdy sice pódium neopustili, ale třikrát přidávali se songy Fireheart, Summer Deviation a Motor Psycho.
Prostě La Pettite Sonja je ještě hezčí než dřív, zpívá jí to parádně (na basu umí taky) a to všechno platí stejně i o zbytku kapely ( Papalescu, Machiny, Krbetz, Placheta), jen tenkrát na 007 opouštěli pódium skladbou berlínských IDEAL (říká dneska vůbec někomu ještě něco Neue Deutche Welle?). To by byla dokonalá tečka i pro Velblouda. Škoda. Ale nevadí.
Do celkových cca 90ti minut (ztrácel jsem pojem o čase) zazněly ještě Boys And Girls, Devil In My Go-Go Room, Lewis Neptune Shake, Hotroad Hank, 80's Bar, Honey It's Country, Suzanne Calibre No.45, Baby, Chaingang a Perfect Boy.
Za čtrnáct dní budou v Arkádě a kromě Take Death tam přilítne taky Warren Suicide. Sice to bude mela nevídaná, ale nemusím být všude. Dávám přednost Sperm festivalu příští sobotu v Abatonu. Clark, Mouse On Mars, Deadelus a Vert (plus ještě hodně dalších) hovoří za vše. Věřím, že letošní druhý ročník bude lepší, než loňské přecpané prostory stejného klubu.

Žádné komentáře: