pondělí 3. března 2008

Fredo Viola - The Sad Song / The Turn (Because Music)


K sladké The Sad Song, hravé Hogwash, drsné Ether a remixu „čtvrtečních“ Tunng z eponymního 10“ The Sad Song z prosince 2007, přibyly nedávno na stejné značce (Because Music) ještě dva remixy, které na 12“ uplácali Prinz(s) Thomas (Thomas Moen Hermansen) a Roland W. Appel.

Řeč je o mladém multiinstrumentalistovi, říkajícím si Fredo Viola. V pěti letech odešel s rodiči z Londýna do Ameriky, kde ladil až doladil soprán a studoval filmovou režii. V New Yorku si v roce 2003 pořídil malé studio a začal realizovat první hudební nápady, vydávané svépomocí a prostřednictvím Please Do Something a Hippocamp. Jeho první videoklip The Sad Song si na síti mj. oblíbili herec, režisér a scénarista Mike Binder a „známí“ Massive Attack, kteří jako první nabídli Fredovi spolupráci. Před dvěma lety se podařila podepsat smlouva s francouzkým labelem Because Music, kde má na jaře vyjít i debutové album The Turn s třinácti skladbami, které stejně jako singlovky spatřily světlo světa už před několika lety (Risa, Turn EP) a na kterém se podíleli i Brent Follis, Ike Sturm, Tony Morales, či Donovan Freberg ve skladbě Let The Sad Out.

10“ The Sad Song podpořili na flétnu Dmitri Moderbacher, Deirdre White (piano) a na bicí Brent Follis. Skvělá a čistá nahrávka s převažujícím vokálem v (ne)popovém elektro-downtempu plném nečekaných vzrušení s Tunng (kvůli kterým se k vánočnímu vinylu vracím) na konci. The Turn bude asi (určitě) hodně silná deska. …..jo, jazz taky, Fando.

01. the turn
02. risa
03. friendship is
04. puss
05. let the sad out
06. the original man
07. k thru 6
08. ether
09. hogwash
10. occams razor
11. the sad song
12. moon after berceuse
13. little guy (morgan lyttner)

Žádné komentáře: