pondělí 31. března 2008

Vincent Vincent And The Villains - Gospel Bombs (EMI)


Na začátku stálo trio Vincent Vincent, Neil Kidgell, Charles Walter, říkali si The Double Card Bastards, ale až s příchodem Alexe Coxe v roce 2003 založili rock’n’rollovou partičku Vincent Vincent And The Villains. První 7“ On My Own / B-side Baby natočili v dubnu 2004 u maličkých Smoking Gun Records, jehož úspěch nadchl dvě krasavice (Nadia, Sara) natolik, že si založily v Londýně vlastní label Young And Lost Club. No a asi nikoho už nepřekvapí, že tyhle dvě „klubařky“ se obrátily s první nahrávkou právě na VVATV, kterým pod číslem 1 vydaly singl The Boy Who Miller Time / Blue Boy a přesně o rok později v dubnu 2006 následující I‘m Alive / There Is A Cloud. V té době se kapela začínala potýkat s osobními problémy, které vyvrcholily odchodem Neilla Kidgella a Charlese Wallera, který se na plný úvazek začal věnovat svým ska-popovým The Rumble Strips, jejichž debutové album Girls And Weather (Island Records) z loňského léta stojí určitě také za připomínku.

Do kapely přichází Vincentův bývalý kolega od Deseti zvonů (kde se nesmí ani fotit) Will Church (baskytara) a tamní štamgast a kamarád z vysoký, kytarista Tom Bailey. Společně natáčejí čtvrtý singl inspirovaný odchodem Wallera na původní hudbu Making Raidrops Johnny Two Bands / Seven Inch Record, o jehož vydání (10/2007) se už postarali kravaťáci z EMI, sekající ve stejném měsíci na pulty reedici On My Own (Love And Pain, Bad Boy).

Debutovému dvanáctiskladbovému albu Gospel Bombs je dnes 14 dní, předcházel mu singl Pretty Girl a částečně trpí rozchodem „divoké“ dvojice Vincent – Waller. Ale i tak se jedná o pohodových 36 minut z dob dávno minulých, připomínajících dnes stále funkční americké veterány Stray Cats (25.8.2008 Arena Wien), svezené na současné indie vlně.

Žádné komentáře: