pátek 24. října 2008

Xiu Xiu, These Are Powers, Pavilon M2, Jonáš - 23.10.2008 Meet Factory, Praha (live)




Pro druhou (10.10. Handsome Furs, 31Knots) část oslav 5. výročí vzniku u nás ojedinělého (!) sdružení A.M.180 Collective (vše nej), si jeho členové zamluvili na včerejší večer více jak rok funkční multifunkční prostor Meet Factory, jehož nepříliš vyhovující akustické možnosti zklamaly i moji druhou návštěvu tohoto industriálního objektu na okraji smíchovského nádraží. Největších obtíží si asi užila brooklynská noise-punková trojice These Are Powers, založená před dvěma lety bývalým členem Liars Pat Noeckerem, která pro většinu kapelu neznajících návštěvníků vytvářela totálně nepřehlednou a bezhlavou směsici nepochopitelného hluku, otravující už i tak lehce zakouřený tamní vzduch. Škoda převeliká, protože jinde a na svých doposud vydaných nahrávkách znějí These Are Powers výborně a bohužel po této naší premiéře asi mnoho nových příznivců tady nezískali. Budiž mi alespoň malou útěchou milá věnování na posledním 7“ Cockles (Army Of Bad Luck) pocházejícího z alba Taro Tarot (Hoss Records), doplněného o skladbu Exult kanadských The Creeping Nobodies a Creeping Power (pouze na přiloženém CD-R) od Brenmara (Bill Salas), jinak bubeníka These Are Powers.
O začátek pro mě (ne)povedeného večera se po osmé hodině postaral člen pražských Goro Jonáš (plus sestra), následovaný znovuobnovenými (?) Pavilon M2 a samotný závěr odpískal pager Dr. House, čímž mi vypadli i šu šu (piš Xiu Xiu), jejichž bubeník Ches Smith a bývalý basista Devin Hoff (The Nels Cline Singers) zavítají příští týden (29.10.) coby jazz-punkové duo Good For Cows do Jelení. Jejich sedmatřicetiminutový CD-R 10th Anniversary Concert pod dohledem Jemie Stewarta (Xiu Xiu) vydal v nákladu 50 kusů pražský label Martina Dohnala Bleeding Ear!

2 komentáře:

Mindwind řekl(a)...

Jsem asi jeden z nemnoha novych priznivcu ;). These Are Powers jsem do te doby neznal, ale ten koncert me vazne dostal. Pro me nejlepsi ten vecer.

Jürgen DDR řekl(a)...

Tak tos mě potěšil. Super! A díky.