pátek 23. ledna 2009

Bombay Bicycle Club (Jim Abbiss)



Původně docela (ne)nápadně uhrovatí The Canals si oblékli své nové školní oblečky značky Bombay Bicycle Club ještě těsně před letníma prázdninama ‘06, o kterých je čekalo prostřednictvím úspěchu na Channel 4 (Road to V) a sbírky jedenácti demonahrávek vystoupení na oblíbeném V Festivalu, původně začínajícím jako V96. V následujícím roce si na vlastní značce Mmm... Records vydali pod producentským dohledem Jima Abbisse, stojícího mj. za debutovými alby Sneaker Pimps, Editors, Kasabian, a Arctic Monkeys čtyřskladbová EP The Boy I Used to Be (CD, 10“) a How We Are (CD, 7“, mp3) a bylo vymalováno.
Jack Steadman (zp.,kyt.), Jamie MacColl (kyt.), Ed Nash (bas.,klávesy) a Suren de Saram (bicí) natáčejí první singl pro Young And Lost Club pojmenovaný Evening/Morning, na b-stranu zařazují You Already Know s hostující Kathryn Williams, nominovanou na Mercury Prize 2000 za své druhé album Little Black Numbers (Caw Records), odehráli Reading / Leeds, T in the Park, The Edge Festival, Underage a přelom října a listopadu pa(t)řil londýnskému Konk Studiu. Zde kromě novinek vznikly také nové verze několika starších skladeb, které by se měly objevit „už“ v červnu na prozatím bezejmenném debutovém LP (výše obal?), jehož pilotní singl Always Like This je ohlášen na konec února.
Zda sklidí Jim Abbiss úspěch i s Bombay Bicycle Club nevím, kytarovkami unavený čas hovoří spíše v jeho neprospěch, ale příznivci Pavement a Stone Roses si mohou alespoň s těmito třemi doposud vydanými nosiči mile zavzpomínat. No jo, ale vždyť já si z tý doby už vůbec nic nepamatuju …

Evening/Morning

Žádné komentáře: