sobota 10. ledna 2009

Televised Crimewave - Listen and Repeat

Konečné pochybnosti o rozpadu nedoceněných art-punkerů Black Wire (48 Crash) ztvrdila koncem roku 2007 kapela Lord Auch. Příští týden vydá již druhý 7“ Mareado / Lettre de Cachet (Young And Lost Club), čímž svyšuje svůj náskok před druhou polovinou, tedy zpěvákem a textařem Danielem Wilsoneem a baskytaristou Tomem Greatoxem, které v dnes už londýnských Televised Crimewave doplňují Rob Bootle (kyt.) a Bat Neck, nahrazující za bicími slibovaného Craiga Bowerse.
Naživo se veřejnosti poprvé představili vloni 22. února po boku The Bacchae a The Search Party v rodném Leedsu (The Brudenell Social Club), s demonahrávkami (1. Kids, 2. Fire And Flowers) jim pomáhá Rory Brattwell z KASMs a svůj psychedelic-garage-punk (post-Horrors) stavějí mj. na kapelách The Birthday Party, Pavement a Liars. Během léta předskakovali v Middlesbroughu The Cribs, podnikli pětidenní mikro UK tour, otvírali hlavní scénu Offset Festivalu a na japonské kompilaci Queens Of Sound (KAFFREC „předběhli“ skladbou Kids kamarády Lord Auch (Mareado).



Na konci roku zavítali do pařížského klubu La Flèche d'Or, Late of The Pier uvedli v legendární Stovce (100 Club) a pro mnohá děcka se stalo jejich vystoupení na King’s Gross (http://jurgenddr.blog.cz/0707/underage-festival – The Scala) tím nejkrásnějším vánočním dárkem, jaký si vůbec mohli přát.
Tento týden odvysílala manchesterská TV Channel M (City Life Social) jejich připravovaný březnový singl Listen and Repeat (Pure Groove), jehož „autentičnost“ si vydobyla lepšího postavení, než jakého jsme byli zvyklí u vynikajících Black Wire, předlohy světoznámého hitu I Predict A Riot od Kaiser Chiefs (2004).

Žádné komentáře: