sobota 16. června 2007

DANNY NORBURY - DUSK

Danny Norbury je mladý nadějný hudebník z Manchesteru, jehož talent zhodnotilo vynikajicí vydavatelství Static Caravan, a to vydáním jeho debutového EP Dusk minulý týden. Človíček, jinak polovina Cortina Deluxx, si nahrál celé album sám a skladby Speak Memory, From The Look Out, Hoarfrost, Pedal, 1983 a závěrečná Lullaby vás vysvobodí ze sebevětšího napětí.
Jedná se o kombinaci klavíru a violončela, uloženou do instrumentálních klasických kompozic, pohlazených nádhernou křehkou melodií, plnou emocí. Po tom dnešním úmorným vedru nebylo nic krásnějšího (kromě mojich holčiček), než si sednout se sluchátky na zahradu a pozorovat pomalu usínající přírodu. Tak asi takhle, teda. 3"CDr-EP je uloženo v papírovém skládacím obalu, jehož foto má na svědomí Jenny Moore a Pete Philipson dotáhl poslední zvukové úpravy do podoby, ze které se může radovat pouze 200 šťastlivců. Pokud půjdete oficiální cestou samozdřejmě.
Zmiňovaný projekt Cortina Deluxx, kteří snad letos vystoupí i na Glastonbury, doplňuje hezoučká zpívající a na piáno tvořící Jojo Thomas a neoficiální člen Jon Torne, známý asi více jako kontrabasista Lamb. V prosinci jim vyšel první 10" EP Ready About (Humble Soul) se čtyřmi skladbami a stejně jako Dannyho sólové nahrávky vás spojí se jmény jako Hauschka, Cocorosie, nebo stále oblíbenější Antony (And The Johnsons).
Nechte se příjemně unášet téměř 22 minutami srdečné hudby Dusk a zapomeňte na ten shon kolem vás. Nestojí za nic.

Žádné komentáře: