sobota 17. dubna 2010

„...“ – Transcendence (self release)



Jméno švédského hudebníka (dnes již ne)žijícího v Brightonu Jakoba Lindhagena najdeme ukryté v projektech ISN'T, Moniker, Elefant, Allan Smithee, Freudian Slip a Postal Service. V posledních jmenovaných vystupuje se svým bratrem Petterem, jehož domovskou kapelu Tired Tape Machine stejně jako vynikající IOSEB stačil obdaroval remixovými verzemi On A Train a The Sea Et Al. Zatím nejúspěšnějším a rozhodně i nezáhadnějším anti-googlovským pseudonymem je „...“, aktuálně zviditelnilněným skladbou Waking Up ve vítězném snímku 11. ročníku švédských dokumentárních filmů Tempo (NEW DOC), natočeným mladou režisérkou íránského původu Ahang Bashi – Paradiset.
Původní dvouletou tvorbu „...“ shrnul nerealizovaným albem na sklonku roku 2008, úžasnou Est zařadil rakouský NetLabel Skeksis86 na stále volně dostupnou kompilaci Vol 6: After The Sunset a z letošní novinky - oficiálního debutu Transcendence zamotává hlavu nejedné přecitlivělé duši. Pětici atmosférických kompozic, ohraničených rušivými koncovkami, postavil na jemných ambietních základech (klavír, harmonika, zvonkohra, elektronika, šepoty) nepatrně pocukrovaných popílkem z Eyjafjallajökull (kytara, bicí).
Krásné, fascinující a na nelétajícím letišti právě to nejuklidňující. Tak proč opouštět Brighton a Folk Resistance Adventure (F.R.A.) ...

debutové
01. Vienna Waltz
02. Part II
03. Please Talk To Me
04. Listen
05. Stranded

nerealizované
01. CellarDoor Piano Sonata
02. Est
03. Evil Monkey Full
04. Kites
05. LifeInABubble(RejectedUnknown)

Žádné komentáře: