pondělí 26. dubna 2010

David Newlyn / The Archivist / Insecto (Mobeer : 009)



Nemalá očekávání provázela letošní novinku anglického vydavatelství Mobeer. Osm měsíců po „katalogové“ 008 New North Wales, představilo na začátku dubna bezejmenný titul (275 ks), sestavený jedním z trojice na něm zastoupených interpretů - Graigem Tattersallem alias The Archivist. Zatímco s Andrew Hargreavesem se jako The Boats aktuálně těší díky spolupráci labelů Home Normal a Flaü z kompilace Sleepy Insert Music, pro ostatní protagonisty je právě až toto 3x3“ balení rozšířením jejich vlastních diskografií.
David Newlyn (Durham UK), majitel October Man Recordings a Cathedral Transmissions, odstartoval kariéru 12“ Didn't Know Where I Was v roce 2006 a do současné doby dispunuje čtrnácti nahrávkami, které kromě vlastních štítků realizoval např. u Symbolic Interaction, U-Cover, či Drift Records.
Druhým „neznámým“ podporujícím tento pozoruhodný split oplývající polními a elktro-akustickými nahrávkami, je chilský stavební inženýr a softwarový hudebník Jimmy Pizarro, publikující pod pseudonymem Insecto své rozjímavé melodie prostřednictvím nepřehlédnutelných netLabelů Pueblo Nuevo, Impar a Filtro. Na značce Independiente debutoval s albem Remoto, kterému o dva roky dříve předcházelo ve stejné stopě EP Ruta Binaria (2001).
Shánějte nesehnatelné, aneb 3/3!!!


David Newlyn
A1. Burn All The Letters And Cards
A2. Evening Detail
A3. We Will Look Together
A4. Field
A5. Penhill Copse
A6. Railways And Stations

The Archivist
B1. (I Did It Deleberately)
B2. Harbour Of Grudges
B3. A Wave Of Tenderness
B4. Drinking Together Since 1991 (2003 Version)
B5. I Have Only Had One Idea
B6. Acoustic Fingerprint
B7. Last Orders
B8. Time Please

Insecto
C1. Flotan-e
C2. Leps & Lips
C3. Inconciencia Syntética
C4. Libel
C5. Miboik

Žádné komentáře: