úterý 20. června 2023

Lambrini Girls - You're Welcome (Big Scary Monsters)

 


Brightonská hudební scéna je známá svým prostým a drsným přístupem k hudbě, našlapávajícím tamní kluby a vše(ne)možná místa, kde se dá hrát. Před třemi lety začala tyto lokality, resp. lokály, vyhledávat čtveřice odrbaných holek bez fotrů Lambrini Girls, odkazující svým názvem na liverpoolské hruškové víno, nemálo ovlivňující jejich divoká "big beautiful gay mess" vystoupení.
Po krátkém působení zpěvačky Flory Kimberley, která se nedočkala ani prvního singlu Homewrecker (11/2020), převzala její místo kytaristka Phoebe Lunny a ve složení Catt Jack (aka Catt Dampier, bicí) a Fox O’Reilly (aka Fox Foxington Fox, bas) nahrály/i zmiňovanou skladbu. Následující singl Help Me I'm Gay (9/2021) přinesl další (a prozatím poslední) změnu, a to na postu baskytaristky. Zde si Lunny šáhla pro spoluhráčku z kapely Wife Swap USA a do světa vyrazila první ukázka z právě vydaného minialba You're Welcome. Toho se ujal oxfordský label Big Scary Monster, provozující mj. také "poslechový" obchod řemeslných piv (BSM Social Club).  
Holky sice zaškatulkování nenávidí, ale díky textům, které Lunny hodně čerpá ze své vlastní poezie s tématy od mužských nároků po trans práva a sexualitu, bývají Lambrini Girls řazeny mezi feministické "queer punkerky". Přitom jenom prezentují ženy a kriticky se vyjadřují ke společenským problémům, jako kdysi třeba The Slits. Naživo a třeba zrovna někde na ulici, jsou nepřéhlednutelné, hlasité a naprosto vzrušující - myslím umělecky.  
 
 
A1. Boys In The Band (02:35)
A2. Terf Wars (02:34)
A3. Mr Lovebomb (02:49)
A4. Lads Lads Lads (03:11)
 
B1. Help Me I'm Gay (02:22)
B2. White Van (02:54)
B3. Fuck Myself - LIVE (02:25)
B4. Big Dick Energy - LIVE (05:25)

Žádné komentáře: