úterý 18. prosince 2007

THE BRUTE CHORUS - Chateau / The Cuckoo and the Stolen Heart (Bumpman Records)


Stejná partička, co nalévá Kate Moss a Bobíkovi z Primal Scream v The Halley Arms, si na Rosebery Avenue otevřela další lokál, kde kromě dobrého pití a jídla narazíte (možná) i na DJ Mr. Bumpmana. No a tenhle človíček, vlastním jménem Alan Day, si ve Wilmington Arms pořídil dle vzoru legendárních Acid Jazz Records vlastní label, pojmenovaný Bumpman Records (Bumpman Original 45), ze kterého vzlétla do mrazivého Londýna první špinavá vlaštovka The Brute Chorus.

Dvojáčkový debutový 7“ Chateau / The Cuckoo and the Stolen Heart v nákladu 500 kusů, představuje čtyřčlennou londýnskou kapelu, vedenou kytaristou a zpěvákem Jamesem Steelem, jako ostrý stín Archie Browson Outfit a The Zutons, míchající garážový (The White Stripes) folk s rockabilly, při kterém se vám do krku zakousne i milý hlásek hostující Tigs s banjem (Mat Martin) ve skladbě The Cuckoo and the Stolen Heart.

Skvělý psycho-folk, který doporučuji (nejen) v čase předvánočním a ještě více kdekoliv naživo. Třeba i s novou Patti Smith – Tigs.

Žádné komentáře: