sobota 22. prosince 2007

UNTITLED MUSICAL PROJECT


Určit z mého pohledu na letošním, obzvlášť úrodném hudebním poli nejlepší album roku 2007 (kromě domácí scény Sunshine – Dreamer) není v mých předvánočních silách. Už jen vyjmenováním všech „nominovaných“ by zabralo minimálně pět stran. Takže po loňských Bromheads Jacket a jejich skvělém debutu Dits From The Commuter Belt (Marquis Cha Cha) si tentokrát troufnu maximálně na mini album, které o prsa před Die! Die! Die! (to ale vlastně mělo téměř 25 LP minut!) získali Untitled Musical Project se stejnojmenným, ani ne sedmnáctiminutovým titulem. Oproti novozélandským mrtvolám je (také) trojice UMP z Birminghamu a kromě chlastu, který stojí u zrodu kapely, stačili statečně prokoncertovat uplynulý rok (Art Brut), vydat první trojáčkový 7“ Beards and Drugs / Fascikule Machina / Why Isn’t Paul McCartney Dead Already (White Head) a ještě se přihlásit do soutěže Battle of The Bands, pro kterou napsali materiál během jediné divoké noci.
Za podpis jim na konci října značka Tigertrap Records vydala osmiskladbové dílko (1.22-2.37 min.), jehož noise-punková mela, místy až s Cobainovským projevem dá vydechnout jen v nepatrných pauzách mezi jednotlivými kousky.

UMP byla nahrána v červenci v Londýně ve složení Andrew Barry Graham (bas. kyt., zp.), James Peacock (bicí) a Kieran Duffy (kyt., zp.) a produkce se ujal Dan Shift, stojící třeba za nahrávkami Icara Colt, Art Brut, The Victorian English Gentlemens Club, The Futureheads, či Help She Can’t Swim.

I don’t need you honey! All I need is rock ‘n‘ roll!!

Žádné komentáře: